Atradius N.V. rouwt om overlijden vice-voorzitter en CMO

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, August 16, 2011 /PRNewswire/ --

Zaterdag 13 augustus 2011 is dr. Peter Ingenlath, vice-voorzitter en Chief Market Officer (CMO) van Atradius N.V., tijdens zijn vakantie in Duitsland overleden. Dr. Ingenlath was 53 jaar.

Dr. Ingenlath was lid van de Raad van Bestuur van Atradius sinds 2003 en werkzaam bij Atradius en haar rechtsvoorgangers sinds 1990. Naast zijn verantwoordelijkheden als bestuurslid voor de Atradius Groep was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Graydon Holding N.V., voorzitter van de commissie kredietverzekering van de Vereniging van Verzekeraars in Duitsland en lid van het bestuurscomité van ICISA.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zullen nauw samenwerken om een nieuwe CMO te selecteren. De heer Isidoro Unda, voorzitter en CEO, zal, totdat een nieuw lid van de Raad van Bestuur wordt aangekondigd, de verantwoordelijkheden van dr. Ingenlath ad interim overnemen om de continuïteit van leiderschap over de markten en producten die onder het toezicht van dr. Ingenlath vielen te waarborgen.

Isidoro Unda: "Peter heeft jarenlang essentieel deel uitgemaakt van Atradius. Hij had aanzienlijke kennis van en inzicht in het bedrijf, de industrie en de markten waarin wij zaken doen. Het wordt moeilijk zijn ervaring te vervangen. Hij heeft echter geholpen om uiterst bekwame mensen in de juiste posities te plaatsen om onze business voortdurend verder te kunnen ontwikkelen. We zullen zijn aanwezigheid missen, maar zijn nalatenschap zal voortleven in de mensen die hij geleid heeft."

Over Atradius

De Atradius Groep biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso en is via 160 kantoren aanwezig in 42 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 60 miljoen bedrijven wereldwijd en neemt dagelijks meer dan 20.000 kredietlimietbeslissingen. De producten van Atradius helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico's die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet.

http://www.atradius.com

Atradius N.V.

CONTACT:

Razende Robot Reporter