Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Kringloopwinkel Leidschendam goed voorbeeld in zomertoer

wethouder Rensen bij Kringloopwinkel Het Goed 16 augustus 2011
- Kringloopwinkel Het GOED in Leidschendam maaakt onderdeel uit van de Sustainable Summer Tour. Wethouder Gregor Rensen (Sociae Zaken) werd vrijdag 12 augustus geinterviewd over het onstaan van de Kringloopwinkel. Daarnaast is deze winkel een mooi voorbeeldproject waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, werkervaring kunnen opdoen op weg naar regulier werk. De Kringloopwinkel is een initiatief van de gemeente en is op 17 november 2010 geopend. Er werken gemiddeld 31 medewerkers.

Re-integratie en verminderen afvalstroom

Naast re-integratie is het doel van de winkel om de afvalstroom terug te dringen
De Tour is een initiatief van de organisatie Story of Cool. Vanaf 1 juli klopt Story of Cool-oprichter Jasper van Impelen aan bij bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, en om iets te halen en te brengen. De combinatie van de milieudoelen van een Kringloopwinkel, een plek waar voor weinig geld goede spullen gekocht kunnen worden, en een werkervaringstraject leveren in de korte bestaansgeschiedenis al resultaten op. In het gesprek dat wethouder Rensen heeft met Jasper van Impelen van Story of Cool, zullen deze resultaten aan de orde komen.

Arbeidsritme

Mensen die werken in de Kringloopwinkel, de zogenoemde Vlietbaners is een heel diverse groep. Bij Het GOED leren mensen weer op tijd op het werk komen, doet men arbeidsritme op, ervaart men de algemene omgangsnormen en doet ervaring op met het werken met collega's, leidinggevenden en klanten. De ervaring leert dat medewerkers hierdoor bouwen aan hun zelfbeeld; zelfvertrouwen opdoen, weer trots worden, zich nuttig voelen en daardoor het (begin van het) juiste zicht krijgen op de eigen (on)mogelijkheden.