Watersportverbond - KNWV

Arnoud Hummel Wereldkampioen Laser Master

dinsdag 16 augustus 2011

Arnoud Hummel is afgelopen week in het Amerikaanse San Francisco Wereldkampioen Laser Master geworden.

Arnoud, die regelmatig bij de Delta lloyd Talentploeg betrokken is als expert, traint regelmatig op het IJsselmeer voor Lelystad en Medemblik om zo het hoge niveau in de Laser Master (35+ categorie) te kunnen behouden. Dit jaar werd er van hem extra inzet gevraagd doordat het WK in San Fransisco werd gevaren, wat bekend staat om de harde wind (5/6) en sterke stroom tot soms wel 3,5 knoop.

Extra zwaar werd het omdat hij in trainingspartner Brett Beyer (AUS) een geduchte concurrent had gevonden die in deze omstandigheden, vooral aan de wind, de betere kon zijn. Aangevuld met Amerikanen met veel lokale kennis, tekende Arnoud vooraf voor een podium plek. Uiteindelijk werd het evenement inderdaad onder pittige omstandigheden afgewerkt met tot aan de laatste race een gelijk opgaande strijd tussen de
uiteindelijke nrs. 1 en 2 Arnoud Hummel en Brett Beyer. Met slechts een meter voorsprong wist Arnoud de laatste wedstrijd van Brett te winnen en de wereldtitel veilig te stellen.

Een top prestatie waar de Nederlandse talenten hem de komende tijd nog meer om zullen gaan waarderen! Hopelijk kan hij nog vaker dan voorheen de juiste kennis op hen overbrengen.

Bron: Team Heiner, Lelystad (www.teamheiner.com)
Foto: Arnoud Hummel en de Golden Gate Bridge