Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Zwaargewonde vrouw Neuweg, bestuurder auto gezocht

Hilversum, 16-08-2011 o De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar de bestuurder van een personenauto in verband met het onderzoek naar het aantreffen zwaargewonde vrouw.

Dinsdagochtend 16 augustus 2011 kwam om 06.54 uur de melding binnen dat op de Neuweg, aan de achterzijde van de regionale daklozenopvang de Cocon, een zwaargewonde vrouw was aangetroffen door de beveiliging. Ter plaatse bleek zij ernstig letsel aan het hoofd te hebben en is naar het ziekenhuis vervoerd waar haar situatie als levensbedreigend gekenmerkt wordt. In verband met het familieprotocol kan er nog geen verdere informatie gegeven worden over de leeftijd of woonplaats van de vrouw. De vrouw is geen bewoner van de Cocon.

De politie Gooi en Vechtstreek is gelijk een groot onderzoek gestart omdat onduidelijk is op welke wijze de vrouw aan haar verwondingen is gekomen. Er is onder andere sporenonderzoek en buurtonderzoek verricht, een helikopter heeft fotos gemaakt van de omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw vermoedelijk nog gezien is in de omgeving van de Koningshof in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 augustus 2011. De aanleiding waarvoor zij daar was en wat er daar voorgevallen is, is op dit moment nog niet bekend.

Wel is de politie Gooi en Vechtstreek dringend op zoek naar de bestuurder/bestuurster van een personenauto die vermoedelijk deze vrouw in de nacht van 15 op 16 augustus rond 05.49 uur in de auto heeft meegenomen in de omgeving van de Koningshof.

In de middag van 16 augustus is een 46-jarige man uit Hilversum aangehouden. Zijn mogelijke betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht. In verband met het onderzoek worden over de aanhouding en de verdachte geen verdere mededelingen gedaan.