Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Vier mannen aangehouden op verdenking van grootschalige verduistering huurautos

Alphen aan den Rijn, 16-08-2011 o In Alphen aan den Rijn zijn op dinsdag 16 augustus vier mannen aangehouden op verdenking van grootschalige verduistering van huurautos. Het gaat om mannen afkomstig uit Alphen aan den Rijn in de leeftijd van 21 tot 23 jaar. Op het moment van de aanhoudingen werden ook meerdere huiszoekingen gedaan waarbij divers bewijsmateriaal werd aangetroffen.

De verduisterde huurautos werden vanaf begin 2011 door het hele land gehuurd en werden daarna voorzien van vervalste kentekenbewijzen. Hierna werden de autos doorverkocht. Vervolgens deden de huurders valse aangifte van diefstal van de huurauto.

De zaak kwam aan het licht toen de kopers van de huurautos ontdekten dat zij in bezit waren van een verduisterde auto.

De politie begon een onderzoek en is uiteindelijk op dinsdag 16 augustus 2011 rond 06:00 uur, onder leiding van de officier van justitie en rechter commissaris, begonnen met aanhoudingen en huiszoekingen.

Verduisteringauto

Tienduizenden euros De politie kan in het belang van het onderzoek nog niet bekend maken om hoeveel huurautos het gaat. Zij schat in dat de betrokken verdachten mogelijk tienduizenden euros hebben verdiend aan het verduisteren van de autos. Naast het reguliere strafrechtelijke onderzoek zal de politie daarom ook een strafrechtelijk financieel onderzoek instellen naar de verdachten.

De mannen worden naast verduistering ook verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting.

De politie pakte de zaak hoog op en zette zon tien rechercheurs op de zaak. Zij werkten nauw samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer en diverse specialistische rechercheafdelingen. De politie zet haar onderzoek voort.