Politie Gelderland-Midden

Vrouw op straat beroofd van dagopbrengst winkel (UPDATE)
Publicatiedatum: 16-8-2011 16:04:48

ARNHEM - Dinsdagochtend 9 augustus werd een 25-jarige vrouw in Arnhem door een tot dusver onbekende man beroofd van de dagopbrengst van een winkel. Het slachtoffer bleef hierbij ongedeerd. De dader is tot op heden nog voortvluchtig. De politie vermeldde eerder dat dit plaats vond op de Velperbuitensingel. Dit bleek echter niet juist, de beroving vond plaats op de Jansbuitensingel.

De vrouw was rond elf uur op weg naar de bank met de dagopbrengst van de winkel waar ze werkt. Op de Jansbuitensingel werd ze belaagd door een man die haar onder bedreiging van het wapen haar tas met inhoud buit maakte. De man ging er te voet vandoor richting park Sonsbeek.

Passantenonderzoek
De politie heeft maandag 15 augustus een aanvullend buurtonderzoek gehouden. Vandaag, dinsdag 16 augustus, is er een passantenonderzoek geweest op de Jansbuitensingel. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die iets van de beroving hebben gezien. Volgens het slachtoffer liepen er op het moment van de beroving meerdere mensen op de Jansbuitensingel en zou de dader een aantal mensen bijna omver hebben gelopen toen hij op de vlucht sloeg.

Getuigen
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. De dader is volgens het slachtoffer een blanke man van ongeveer 1.90 m lang met een gezet postuur. Hij droeg die dag een zwarte jas en een lichtkleurige jeans. De buit zat in een grijze leren jas.
Heeft u iets gezien op dinsdagochtend 9 augustus rond elf uur neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---