Gemeente Gennep


Nieuwe wethouder benoemd voor college van B&W Gennep

Wethouder

Op 15 augustus jl. heeft de raad van Gennep de heer E.H.C. (Ed) Vandermeulen benoemd tot nieuwe wethouder van de gemeente Gennep. Vandermeulen, tot voor kort fractievoorzitter van D66, neemt de plaats in van Arnold Jansen. Deze moest begin juli vertrekken, omdat een raadsmeerderheid het vertrouwen in hem had opgezegd. Vandermeulen neemt de portefeuille van zijn voorganger - Samenleving, wonen en milieu - grotendeels over.

De nieuwe wethouder wordt in het Gennepse college terzijde gestaan door burgemeester Marlies de Loo en de wethouders Harry van den Bogaert (KERN) en Ingrid Voncken (CDA).

De nieuwe wethouder is blij dat D66 deel blijft uitmaken van de coalitie in Gennep: "Deze coalitie heeft de grootst mogelijke steun in de huidige raad. Afgelopen weken is gebleken dat er voldoende vertrouwen tussen de coalitiepartijen is om met elkaar door te gaan. Hiermee is de continuïteit voor uitvoering van het coalitieakkoord gegarandeerd en kan na goedkeuring van de raad het collegeprogramma `Sterker door mee te doen' worden opgepakt."

Saamhorigheid Vandermeulen hecht veel waarde aan een sociale samenleving. "De gemeente komt de komende periode voor moeilijke keuzes te staan. Ik wil onze besluiten niet opleggen, maar dilemma's bespreekbaar maken en gelegenheid bieden om mee te denken. Ik nodig inwoners en organisaties daar graag toe uit. Daarnaast hoop ik dat onze inwoners bereid zijn en blijven om saamhorig te zijn en wat voor elkaar te betekenen."

Minderheden Ed Vandermeulen (57) woont in Gennep en is al geruime tijd actief in de lokale politiek. Begin jaren 90 nam hij namens D66 zitting in de toenmalige commissie welzijn. Enkele jaren later trad hij toe tot de D66-fractie. Vandermeulen werd geboren in Heerlen en studeerde sociologie en antropologie in Nijmegen. Al tijdens zijn studie hield hij zich bezig met minderheden. Die interesse hield stand in zijn werkzame leven. Tot op de dag van vandaag zet hij zich professioneel in voor de belangen van mensen uit Nederlands-Indië. Hij is van plan om een klein deel van zijn werk voor de Stichting Pelita in Den Haag naast zijn wethouderschap te blijven voortzetten.