Gemeente Voorschoten


Gedeputeerde Liesbeth Spies bezoekt Dobbewijk

Op vrijdag 12 augustus bezocht gedeputeerde Liesbeth Spies de Dobbewijk. Zij werd rondgeleid langs de woningen en ondernemingen op het gemengde bedrijventerrein. Ondernemers Hein Tipker (Worldwide Movers) en Mathijs Schaft (Mexx) informeerden de gedeputeerde over de herstructureringsplannen en de investeringen die daarvoor nodig zijn.

Spies, verantwoordelijk voor economische zaken in Zuid-Holland, was uitgenodigd door werkgeversorganisatie VNO-NCW West. Namens de gemeente was wethouder Inge Adema -Nieuwenhuizen uitgenodigd.

Om de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in Voorschoten te versterken is het plan om het bedrijventerrein Dobbewijk uit te breiden en een rondweg aan te laten leggen. Dit plan heeft inhoudelijk de steun van alle betrokken partijen: de bewoners, de ondernemers en de gemeente. Over de benodigde financiën zijn de partijen met elkaar in gesprek.

Spies toonde zich na afloop van het bezoek positief over de Dobbewijk. Zij zei onder de indruk te zijn van de betrokkenheid van de lokale ondernemers en de samenwerking met de gemeente Voorschoten. De gemeenteraad neemt dit jaar een besluit over aanpassing van het `Masterplan Dobbewijk 2010.'

Economische Effect Rapportage

Het provinciebestuur wil de werkgelegenheid in Zuid-Holland vergroten en economische ontwikkelingen stimuleren door bestaande bedrijventerreinen op te knappen en geen nieuwe bedrijventerreinen aan te leggen. Er komt een onderzoek naar de economische effecten van de Dobbewijk, als straks het bedrijventerrein is uitgebreid en opgeknapt en de rondweg is aangelegd. De Economische Effect Rapportage (EER) is een gezamenlijke opdracht van VNO-NCW West, de gemeente Voorschoten en de Provincie Zuid-Holland.

* 16 augustus 2011