Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Subsidieregeling Beveiliging instellingen vastgesteld

16 augustus 2011

Het dagelijks bestuur heeft op 12 juli 2011 subsidiecriteria vastgesteld voor het verkrijgen van subsidie voor de beveiliging van instellingen. Met de subsidieregeling wil het dagelijks bestuur onder meer instellingen die te maken hebben met onveilige situaties in aanmerking laten komen voor extra veiligheidsmaatregelen.

In Amsterdam is geen plaats voor discriminatie en intolerantie. Iedereen moet zich thuis voelen ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook. De overheid heeft een verantwoordelijkheid in de bescherming van organisaties en groepen tegen bedreigingen, discriminatie en intolerantie. De verantwoordelijkheid voor een veilige omgeving reikt verder dan de openbare ruimte alleen. Ook een werkplek, school of ruimte waar burgers samenkomen moet veilig zijn en men moet zich er veilig kunnen voelen.

Subsidiecriteria

De deelraad van Stadsdeel Zuid heeft daarom in de begroting van 2011 een structureel bedrag van EUR135.000,- opgenomen. Het dagelijks bestuur heeft op 12 juli 2011 de subsidiecriteria vastgesteld waaraan de subsidie kan worden verleend.

Met deze subsidieregeling wil het dagelijks bestuur:
* instellingen die te maken hebben met onveilige situaties in aanmerking laten komen voor extra veiligheidsmaatregelen;
* bijdragen aan het (onder andere) veilig kunnen volgen van onderwijs en dat ouders niet meer financieel verantwoordelijk zijn voor de extra veiligheidsmaatregelen, waardoor de ouderbijdrage moet worden verhoogd.

Aanvragen subsidie

Conform de Algemene subsidieverordening Stadsdeel Zuid wordt een aanvraag voor een jaarlijkse subsidie ingediend in de maand april voorafgaand aan het jaar, of de jaren, waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft. Echter voor de jaren 2011 en 2012 dient de aanvraag vóór 1 oktober 2011 ingediend te zijn.

Uw aanvraag kunt u vóór 1 oktober 2011 indienen bij: Stadsdeel Zuid, afdeling Handhaving & Veiligheid, o.v.v. subsidie beveiliging instellingen, Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam.

Voor vragen kunt u contact opnemen met A. Belkasmi, a.belkasmi@zuid.amsterdam.nl, telefoon 14 020.

Subsidieregeling beveiliging instellingen (PDF)

Aanvraagformulier beveiliging instellingen (PDF)