AEGON

AEGON verkoopt Guardian in Verenigd Koninkrijk

Den Haag, 16 augustus 2011

In lijn met AEGON's strategie om zich meer op zijn kernactiviteiten te richten, heeft AEGON besloten bedrijfsonderdeel Guardian te verkopen aan de Europese private equity groep Cinven.

De overnamesom bedraagt GBP 275 miljoen. Guardian, dat in het Verenigd Koninkrijk meer dan 300,000 levensverzekeringspolissen in portefeuille heeft, heeft sinds 2001 geen nieuwe polissen meer verkocht.

AEGON Asset Management heeft een lange termijn overeenkomst gesloten met Cinven om het beheer van de activa van Guardian, die GBP 7,4 miljard bedragen, voort te zetten.

"De stap die we nu zetten is in lijn met de maatregelen die we de afgelopen drie jaar hebben genomen, zoals het verkopen of afbouwen van onderdelen die niet langer tot de kernactiviteiten behoren. We zijn tot de conclusie gekomen dat het beheren van het gesloten boek van Guardian niet langer past bij onze strategische doelstellingen", aldus AEGON CFO Jan Nooitgedagt. "Maar we blijven ons richten op het Verenigd Koninkrijk en op de mogelijkheden die onze belangrijkste marktsegmenten, Workplace Savings en At Retirement, daar bieden".

De boekwaarde van Guardian bedroeg eind juni 2011 GBP 271 miljoen, de embedded value van het bedrijf bedroeg GBP 322 miljoen en het onderliggend resultaat vóór belastingen over 2010 bedroeg GBP 23 miljoen.

Bij Guardian, gevestigd in het Engelse Lytham, werken ongeveer 170 mensen. Voor het merendeel van hen zullen de arbeidsovereenkomsten na het afronden van de verkoop overgaan naar Cinven.

Naar verwachting zal de verkoop, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouder, in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.