Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.15 uur

Utrecht, 16-08-2011

Aanrijding met viaduct

UTRECHT- Op maandagavond raakten drie personen gewond nadat ze met hun hoofd tegen een viaduct waren gekomen.

Omstreeks 20.00 uur reed een bus, een dubbeldekker zonder dak, over de Rubenslaan. In de bus zaten studenten. Toen de bus onder het viaduct reed botste drie vrouwen in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar uit Utrecht, met hun hoofd tegen het viaduct. 1 Vrouw viel door de klap bijna uit de bus zij kon nog net worden vastgehouden. Twee van de vrouwen raakten ernstig gewond aan het hoofd en werden vervoerd naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer liep een licht hersenschudding op en kon later het ziekenhuis weer verlaten.

In de bus zaten ongeveer 20 personen die hevig geschrokken waren. Door de politie werd een andere bus geregeld waar deze personen in konden stappen. Zij werden vervolgens vervoerd naar het politiebureau voor verhoor maar ook om eventueel met slachtofferhulp te praten.

Het is nog onduidelijk hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren en de politie onderzoekt de zaak.

Brand

UTRECHT Op het Lucasbolwerk ontstond in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 augustus brand. De politie vermoed dat er sprake is van brandstichting en is op zoek naar getuige(n).

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.55 uur dat er brand woedde op het Lucasbolwerk. Ter plaatse troffen agenten een grote stapel bierkratten aan die in de brand stond. De brand werd steeds groter waardoor twee bomen en een geparkeerde auto eveneens vlam vatte. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle en kon erger voorkomen.

Uit eerste onderzoek bleek dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man op heterdaad aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Een agent zag rond 23.55 uur een man over het Rotsoord lopen met een fiets in zijn hand. Toen de agent dichter bij kwam zag hij dat het slot van de fiets was opengebroken.

De 31-jarige man (woonplaats onbekend) werd aangesproken. Hij had een ongeloofwaardig verhaal hoe hij aan de fiets kwam. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Valse naam opgeven

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij een valse naam had opgegeven tijdens een controle.

Tijdens de surveillance zag een motoragent op de Burgemeester Reigerstraat omstreeks 19.40 uur een jongen op zijn scooter over de stoep rijden. De jongen kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Hij had geen papieren van de scooter bij zich en gaf een naam op waar de agent zijn twijfels bij had.

Toen de jongen uiteindelijk zijn papieren thuis had gehaald bleek dat hij een valse naam had opgegeven. De 16-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij werd met drie bekeuringen weer naar huis gestuurd.