Volker Wessels Stevin NV

VolkerWessels krijgt opdracht van $70 miljoen op Calgary International Airport

VolkerWessels-dochter Volker Stevin Contracting Ltd. heeft van Calgary Airport Authority een contract ter waarde van 70.000.000 dollar ontvangen voor de ondergrondse nutsvoorzieningen. Dit contract is onderdeel van het Runway Developmemt Program van Calgary International Airport en het grootste contract voor ondergrondse nutsvoorzieningen dat ooit in Calgary is toegekend.

Volker Stevin gaat onder andere 16 kilometer aan betonnen stormbuizen met doorsneden van 600 millimeter tot 2700 millimeter installeren, 54 kilometer aan geperforeerde buizen voor het ondergrondse drainagesysteem, 100 mangaten en 25 opvangbassins. In januari 2014 zijn de deze werkzaamheden voltooid.

Calgary International Airport heeft een enorme groei doorgemaakt en de verwachting is dat deze trend zich in de nabije toekomst zal voortzetten. Met het oog op deze verwachte groei heeft de Calgary Airport Authority het Runway Development Program, ter waarde van 400 miljoen dollar, opgezet. Er zal een tweede, parallelle landingsbaan van 4,2 kilometer worden gerealiseerd, inclusief bijbehorende taxibanen, gerelateerde infrastructuur en twee onderdoorgangen voor het vliegveld. Deze baan zal vanaf mei 2014 operationeel zijn.


Noot voor de redactie (