Gemeente Nijkerk


Bouwrijp maken plan Oosterpoort

De gemeente en de nutsbedrijven gaan vanaf 16 augustus het gebied Oosterpoort bouwrijp maken. Kabels, leidingen en riolering worden omgelegd en allerlei obstakels als muurtjes of stukken groen worden weggehaald. Dit betekent dat meerdere weken werkzaamheden plaatsvinden in onder andere de Oosterstraat, de Vetkamp, het Van Reenenpark en op het Molenplein.

De werkzaamheden zijn uitgesplitst in drie fasen. Eerst wordt de omgeving Oosterstraat aangepakt. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken vanaf 16 augustus.

Tijdens de werkzaamheden bij de Oosterstraat en de Vetkamp kan er ongeveer vier weken geen verkeer (auto) over de Vetkamp rijden. Om de winkels en panden aan de Oosterstraat en de Singel bereikbaar te houden zal de rijrichting in de Oosterstaat omgedraaid worden. De kruising Langestraat/Oosterstraat wordt hiervoor aangepast. Doorgaand autoverkeer richting de Vetkamp is niet mogelijk. De winkels op de Vetkamp blijven bereikbaar.

In fase 2 wordt het riool aan de noordzijde van het Van Reenenpark omgelegd. De werkzaamheden duren zon twee weken vanaf 22 augustus. Daarna wordt het riool aangelegd richting de Colthoflaan. Dit duurt ongeveer 3 weken.

Tenslotte wordt het bouwterrein rondom het Molenplein bouwrijp gemaakt. Deze werkzaamheden starten naar verwachting in september en duren 2 weken.

U kunt met specifieke vragen over deze werkzaamheden bellen met de gemeente Nijkerk, de heer Steven Langstraat, bereikbaar via telefoonnummer 14033 of e-mail gemeente@nijkerk.eu.