Nieuwe website wijnplatform Wijnoverzicht live


AMSTERDAM, 20110816 -- Wijnoverzicht lanceert een nieuwe website. Het platform wijnoverzicht.nl is begin 2008 opgericht. De website heeft een verfrissende metamorfose ondergaan en geeft op dit moment een helder en compleet overzicht van ruim 88.000 wijnen. Naast een verbeterde vindbaarheid van alle wijnen is wijnoverzicht nu ook gekoppeld aan Social Media platforms zoals Facebook en Twitter. Alle live Twitterberichten van wijnhuizen en wijnhandelaren zijn te volgen op wijnoverzicht.nl.

De interesse in wijn is door de Nederlandse wijnconsument de laatste jaren sterk toegenomen. Tussen 2005 en 2009 is de consumptie van wijn in Nederland gestegen met 514,5 miljoen flessen ( 385,8 mln. Liter). De trend zal zich volgens de Vinexpo/WSR studie verder voortzetten tot 2014 (+6,45 %). Om te voorzien in deze groeiende behoefte is informatie over de wijnen die gedronken worden van groot belang.

Wijnoverzicht springt hier goed op in en is een onafhankelijk en objectief platform voor wijnen in Nederland. Alle informatie over wijnen, druivensoorten, wijnlanden, wijngebieden, wijnhuizen, wijntermen, vinificatiemethode en wijn- evenementen is er te vinden.

Bezoekers van het platform kunnen een reactie en waardering geven op de wijnen. Ook geeft Wijnoverzicht automatisch aan wat het dichtstbijzijnde verkooppunt van de wijn voor de bezoeker is. Bij aanmelding voor de twee maandelijkse nieuwsbrief ontvangt de lezer allerlei nieuwsupdates over wijn en wijn- evenementen die op de agenda staan.

Wijnoverzicht.nl is een uitstekend platform voor de toenemende Nederlandse wijnconsument.