Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Champions League-barrage FC Twente live bij NOS

HILVERSUM, 10 augustus 2011 - De NOS trapt dinsdag 16 augustus af voor het Europese voetbalseizoen met een live verslag van de eerste van de twee beslissende Champions League-playoffs van FC Twente. De club uit Enschede strijdt met het Portugese Benfica om een ticket voor de groepsfase van het 'kampioenenbal'. Ook de return - woensdag 24 augustus - wordt rechtstreeks door de NOS te uitgezonden. Op beide dagen zijn de duels vanaf 20.25 uur te volgen via Nederland 3, Radio 1, nos.nl en NOS Teletekst.

Jack van Gelder presenteert het programma rond de eerste wedstrijd. Collega Tom Egbers presenteert een week later de uitzending van de return. Jeroen Elshoff verzorgt zowel in Enschede als in Lissabon het commentaar bij de televisiebeelden, terwijl Ronald van der Geer op beide avonden verslag doet voor NOS Langs de Lijn op Radio 1.

De loting voor de hoofdfase van de Champions League is donderdag 25 augustus in Monaco. In ieder geval de naam van landskampioen Ajax gaat in de kokers in het Grimaldi Forum. FC Twente kan zich daar ook bij voegen, als de ploeg zich ten koste van Benfica weet te kwalificeren voor het lucratieve toernooi. In totaal nemen 32 teams deel aan het toernooi, die strijden om zestien tickets voor de volgende ronde. De lotingsceremonie wordt eveneens rechtstreeks in beeld gebracht door de NOS.

DINSDAG 16 AUGUSTUS
NEDERLAND 3
NOS UEFA Champions League (20.20-22.50 uur)
Presentatie: Jack van Gelder
* Live verslag van de wedstrijd FC Twente-Benfica (commentaar: Jeroen Elshoff).

RADIO 1
NOS LANGS DE LIJN (20.30-23.00 uur)
* Live verslag van FC Twente-Benfica (commentaar: Ronald van der Geer).

WOENSDAG 24 AUGUSTUS
NEDERLAND 3
NOS UEFA Champions League (20.25-22.50 uur)
Presentatie: Tom Egbers
* Live verslag van de wedstrijd Benfica-FC Twente (commentaar: Jeroen Elshoff).

RADIO 1
NOS LANGS DE LIJN (20.30-23.00 uur)
* Live verslag van Benfica-FC Twente (commentaar: Ronald van der Geer).