De RealLifeShop: Volg de start van een webshop


Friesland, 20110816 -- E-commerce magazine Twinkle, 360 E-commerce en Babytas.nl laten de wereld de aankomende 12 maanden meekijken achter de schermen van een opstartende webshop. Iedere maand publiceren ze hoe de zaken er voor staan. Ze geven volledige openheid over investeringen, inkomsten en de marketingtools die ze inzetten en de rendementen die deze tools opleveren.

Geen geheimen meer, we zetten alles online!


Er zijn op internet al eerder dergelijke initiatieven geweest, maar meestal werd er dan achteraf over geblogt als de webshop een succes bleek te zijn. Bovendien kreeg je nooit volledig inzicht in cijfers en statistieken. 360 E-commerce en Babytas.nl geven in de RealLifeShop alle informatie vrij in de maandelijkse artikelen die verschijnen op de website van Twinkle en in kleinere updates op RealLifeShop.nl. 'We publiceren zelfs de Google Analytics rapporten! Geen geheimen meer, we zetten alles online, aldus Nico Oud van 360 E-commerce.'

Hoe en hoe snel maak je een webshop succesvol?

Dat is de vraag die Nico Oud en Oeds Hiemstra van 360 E-commerce regelmatig gesteld krijgen. Mensen horen cowboy verhalen van ondernemers die miljoenen vanaf hun zolderkamer verdienen met een webshop en willen zelf ook een stuk van die koek. Maar veel mensen hebben geen idee welke inspanning en welke investeringen daaraan vooraf gaan. Om die mensen een antwoord te geven hun vragen hebben we besloten om de RealLifeShop te starten, Aldus Nico Oud.

Samenwerking met TwinkleMagazine

Om een groter bereik te vinden zochten de ondernemers een digitale uitgever met een groot bereik binnen de doelgroep. Twinkle zag het vernieuwende karakter van dit initiatief en wilde graag de samenwerking aangaan. Zij zullen de maandelijkse updates in artikelvorm publiceren op hun website. ‘Het is voor het eerst dat een webwinkel zo veel inzage wil geven in zijn business, tot en met investeringen, omzet en conversie aan toe’, zegt Marieke Verdonk, hoofdredacteur van Twinkle.’Als het goed is, levert dat voor onze lezers een hoop tips en learnings op.

Blijf op de hoogte!

Alle artikelen en kleine updates zijn te vinden op www.reallifeshop.nl en via Twitter (@reallifeshop) houden we iedereen op de hoogte van nieuwe updates.

360 E-commerce