Uitbreiding audioproductie Dedicon Rijswijk


Dedicon op zoek naar voorlezers aangepaste lectuur

RIJSWIJK, 20110816 -- Dedicon, producent van aangepaste lectuur voor mensen met een leesbeperking, gaat in de tweede helft van 2011 de audioproductie op haar locatie te Rijswijk vergroten van 13 naar 21 studio’s. Dedicon Rijswijk wordt daarmee de grootste studiolocatie voor gesproken boeken in Nederland.

De productie-uitbreiding in Rijswijk betreft vooral de productie van gesproken educatieve materialen: school- en studieboeken. Dedicon concentreert hiermee alle audioproductie van boeken in Rijswijk. De productie van gesproken kranten en tijdschriften blijft op de hoofdlocatie in Grave gehuisvest.

Door deze sterke uitbreiding is er behoefte ontstaan aan een groot aantal nieuwe vrijwillige voorlezers in de regio Rijswijk. Dedicon is dan ook naarstig op zoek naar mensen met een goede stem en presentatie en een brede algemene ontwikkeling, die geïnteresseerd zijn in een aantal uren per week voorlezen in een professionele studio. Dit onder vakkundige begeleiding.

De vakgebieden waarvoor school- en studieboeken worden ingesproken zijn zeer divers: van voorleesboekjes voor het basisonderwijs, geschiedenis- en biologieboeken en lesmethodes Frans, Duits of Engels in het middelbaar onderwijs tot wetenschappelijke uitgaven op juridisch of technisch gebied. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Dedicon via varijswijk@dedicon.nl of tel. 0486 - 486 486.

Dedicon produceert jaarlijks 1.250 romans en 1.700 school- en studieboeken in gesproken vorm voor mensen met een visuele of andere leesbeperking, zoals dyslexie. Daarnaast maakt Dedicon (studie)lectuur in braille en als vergroting en reliëftekeningen voor blinden en slechtzienden. In Nederland maken ongeveer 30.000 mensen gebruik van al deze producten.

Dedicon