Politie Twente

Verdachten aangehouden voor diefstal en heling van fietsen Twente
Politie Twente heeft maandag 15 augustus een 47-jarige man uit Overdinkel en een 40-jarige man uit Bolsward aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling van fietsen. In het onderzoek naar circa 100 gestolen fietsen zijn in totaal zes personen aangehouden.

Zaterdag 30 juli werd, naar aanleiding van een melding van een oplettende getuige, een 22-jarige man uit Losser aangehouden, die een fiets had gestolen. Bij zijn woning trof de politie nog meer gestolen fietsen aan. In het onderzoek dat werd gestart konden op dinsdag 2 augustus drie nieuwe aanhoudingen worden verricht. Een 20-jarige vrouw uit Losser en een 24-jarige en 51-jarige man uit Overdinkel werden aangehouden.

De 51-jarige en de 47-jarige man worden verdacht van heling van de gestolen fietsen. De overige verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de fietsendiefstallen. De twee verdachten die op maandag 15 augustus zijn aangehouden zijn in verzekering gesteld. De overige verdachten zijn in vrijheid gesteld in afwachting van de uitkomst van het lopende onderzoek.

Het grootste deel van de gestolen fietsen is verkocht. De gestolen fietsen die bij de verdachten werden teruggevonden zijn inmiddels weer in het bezit van de rechtmatige eigenaren. (2011072809)

Foutief inhalen
Den Ham
Maandag 15 augustus omstreeks 19.30 uur vond op de Vroomshoopseweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.

Een 20-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Vroomshoopseweg in de richting van Vroomshoop. Voor hem, in dezelfde richting, reed een 62-jarige automobilist uit Vroomshoop. De 20-jarige haalde hem in, maar schatte de situatie verkeerd in. Hij moest voor een tegenligger afremmen, waardoor hij de controle over zijn auto verloor. Zijn auto ging naar rechts, tegen de auto van de 62-jarige aan. Beide auto's raakten van de weg en kwamen tegen een boom tot stilstand. De vrouwelijke passagier in de auto van de 62-jarige werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011078071

---