Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

FEESTELIJKE ONTHULLING VAN FRUITMANNETJE FLIPJE IN MADURODAM

Gemeente Tiel en Hero trots op icoon in kleinste stad van Nederland

Den Haag, 16 augustus 2011 - In Madurodam zijn vandaag Flipje en de voormalige jamfabriek 'De Betuwe' onthuld. Voor dit feestelijke moment stond de miniatuurstad in het teken van Flipje. Uiteraard was Flipje zelf ook aanwezig. Samen met de burgemeester van Madurodam, Djoeke Siemssen (17), de aanwezige kinderen en de 10-jarige Nienouk, winnares van de Flipje Hero verkiezing*, onthulde hij 'zijn' standbeeld. Onder luid applaus verscheen vanonder een rood doek het kleine standbeeldje.

Het populaire fruitmannetje Flipje vierde in 2010 zijn 75ste verjaardag en symboliseert een belangrijk stuk Hollands glorie. Die historische waarde wordt nog eens gesymboliseerd door de plaatsing van de voormalige jamfabriek 'De Betuwe'. In Madurodam staat het historische gedeelte van het complex. De miniatuur heeft een afmeting van 60x80x80 cm (lxbxh).

De kleinste stad van Nederland stond vandaag helemaal in het teken van Flipje. Een professioneel schminkteam toverde kids in het park om tot echte Flipjes en natuurlijk kregen alle bezoekers heerlijke jam van Flipje mee naar huis.

Blij met nieuwe bewoner
Djoeke Siemssen, de burgemeester van Madurodam, zegt blij te zijn met de nieuwe bewoner in haar stad: "Ik vind het erg bijzonder dat ik Flipje heb mogen onthullen en dat mensen van mijn generatie Flipje nu ook kunnen leren kennen." Natuurlijk is ook Flipje erg trots op zijn plekje in Madurodam: "Dat ik dit mag meemaken, wat een feest!"

Over Madurodam
Miniatuurstad Madurodam werd in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan oorlogsheld George Maduro ten behoeve van het inzamelen van geld voor goede doelen voor kinderen. Ruim 50 miljoen bezoekers hebben sinds de oprichting 'het stadje met de glimlach' bezocht en miljoenen euro's zijn aan goede doelen geschonken.

Flipje is terug
Flipje werd in 1935 in de Betuwe geboren als reclamefiguurtje van jamfabriek 'De Betuwe' in Tiel. Generaties zijn opgegroeid met de avonturen van Flipje en zijn vriendjes en Tiel heeft een eigen museum waar jaarlijks duizenden bezoekers op afkomen. Jamfabrikant Hero liet het fruitmannetje dit jaar in volle glorie terugkeren! Flipje is onder andere te zien op potjes van enkele nieuwe jams. Bovendien ging Hero op zoek naar 'Flipje Hero's'; Nederlandse helden die net als Flipje een mooie (helden)daad verrichtten bij kleine problemen.

*Meer informatie over de Flipje Hero verkiezing: http://www.flipjehero.nl/42/hero-verhaal.html?guid=d4f9eae8-2c1e-456e-8a5e-1b0a641a473c

-Einde-