Politie Zeeland


---

1341-2011 Diefstal koperen kabels, Middelburg
In de nacht van maandag op dinsdag werden van een omheind bedrijfsterrein op de Kleverskerkseweg in Middelburg enkele duizenden kilo's koperen pvc kabel gestolen.
Het hekwerk werd opengeknipt waarna de kabels, met een totale waarde van meer dan tienduizend euro, van het terrein werden weggenomen.

1342-2011 Hennepkwekerij aangetroffen in Hulst
De politie heeft dinsdagochtend in een woning op de Beestenmarkt te Hulst een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.
Er werden een kleine 100 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn inbeslaggenomen en vernietigd; de kwekerij is ontmanteld. Een 29-jarige inwoonster van Hulst, de bewoonster van het pand is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau in Hulst. Na verhoor is zij met een dagvaarding heengezonden.

1343-2011 Aanhouding wegens huiselijk geweld, Hulst
Maandagavond heeft de politie in de Moerschansstraat in Hulst een 59-jarige inwoner van de gemeente Hulst aangehouden.
De man bedreigde zijn partner met de dood, waarna zij het huis ontvluchtte en de politie belde. Kort hierna werd de verdachte aangehouden ter zake huiselijk geweld en overgebracht naar Torentijd, alwaar hij met een huisverbod op zak werd ingesloten.

1344-2011 Hond in snikhete auto achtergelaten, Hulst
Dinsdag tegen 15.00 uur kreeg de politie een melding dat er een hond in een Belgische personenauto zat waarvan de ramen slechts op een kier open stonden.
De auto stond in de volle zon op de parkeerplaats op de Grote Markt. De hond had het erg zwaar, hij was aan het hijgen en was behoorlijk lusteloos. Er was geen drinken of eten voor het dier. Van verschillende omstanders kreeg het beest, door de kieren van de ramen, te drinken en te eten. Toen uiteindelijk de eigenaar van de auto 1,5 uur later aan kwam was de hond alweer redelijk op sterkte gekomen. De eigenaar van de auto en de hond kreeg een proces-verbaal voor het aan de nodige verzorging onthouden van zijn huisdier.

---- --