Vrouwenvertegenwoordiger voor 2012 gezocht

Persbericht van Nederlandse Vrouwenraad

16 augustus 2011 - Vandaag is de werving gestart van de Vrouwenvertegenwoordiger 2012. Ieder jaar gaat er een Vrouwenvertegenwoordiger mee in de regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Zij spreekt namens de Nederlandse vrouwen de afgevaardigden van de 192 lidstaten van de Verenigde Naties toe over een thema op het gebied van (rechts)ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

De Nederlandse Vrouwen Raad verzorgt sinds de oprichting van de Verenigde Naties de werving, selectie en begeleiding van de vrouwenvertegenwoordiger. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 22 september 2011 solliciteren.

Kandidaten moeten beschikken over politiek inzicht, kennis en ervaring op het gebied van gender en liefst ook over internationale ervaring. Zij moeten bereid en in staat zijn de 'major group' van Nederlandse vrouwen direct te betrekken bij de voorbereiding van het statement voor de Algemene Vergadering en de keuze van het thema. Dit gebeurt onder meer door spreekbeurten op allerlei bijeenkomsten verspreid over het land. Ook is op de website van de Nederlandse Vrouwen Raad een weblog voor de vrouwenvertegenwoordiger ingericht:
www.nederlandsevrouwenraad.nl/vrouwenvertegenwoordiger. Kirsten van den Hul, die in oktober 2011 de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal toespreken, publiceert als Vrouwenvertegenwoordiger ook een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Afgelopen maart heeft zij in New York een deel van de vergadering van de VN-Commission on the Status of Women meegemaakt om de sfeer te proeven en ervaring op te doen.

Centraal thema van de Commission on the Status of Women in 2012 is 'the empowerment of rural women and their role in eradication of poverty and hunger'. Het thema voor het statement van de Vrouwenvertegenwoordiger 2012 kan daarbij aansluiten.

De Nederlandse Vrouwen Raad is een koepel van 46 Nederlandse vrouwenorganisaties met via hun achterbannen een totaal bereik van circa 1 miljoen vrouwen.

Links:
http://www.nederlandsevrouwenraad.nl



Razende Robot Reporter