Overlijden Koen Allaert, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade

16/08/2011 21:00

FLANDERS INVESTMENT & TRADE - FIT

Brussel, dinsdag 16 augustus 2011. Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen (FIT), meldt u met grote verslagenheid het onverwachtse overlijden van zijn gedelegeerd bestuurder Koen Allaert. Zijn leiderschap is voor de hele organisatie van onschatbare waarde geweest: nog dagelijks profiteert FIT van het solide organisatorische fundament dat door hem is gelegd. Zijn enthousiasme werkte bovendien inspirerend voor menigeen: collega's, Vlaamse bedrijven met internationale ambities en potentiële investeerders voor Vlaanderen. De gedachten van de medewerkers en bestuurders van FIT zijn bij Koen en zijn familie.

Dr. Ir. Koen Allaert was sedert 1 juli 2005 gedelegeerd bestuurder van FIT, het nieuwe Vlaamse agentschap ontstaan uit de samenvoeging van Export Vlaanderen, waar hij op 1 oktober 2003 aantrad als algemeen directeur, en de Dienst Investeren in Vlaanderen. Zijn opzet was om de dienstverlening van FIT aan Vlaamse bedrijven die internationaal actief zijn en aan buitenlandse investeerders zo performant mogelijk te maken, en om FIT uit te bouwen tot een doeltreffend instrument in het buitenlands economisch beleid van Vlaanderen. Hij slaagde daar met brio in, getuige de zeer positieve evaluatie van de beheersovereenkomst met de Vlaamse Regering, die afliep in 2010. Duizenden Vlaamse bedrijven - in het bijzonder KMO's - werden gesensibiliseerd om internationaal te ondernemen, en actief begeleid bij de meest uiteenlopende internationale projecten. Ettelijke nieuwe investeerders werden naar Vlaanderen aangetrokken en bestaande investeringen verankerd.

Zijn loopbaan begon hij in 1986 bij Alcatel Bell in Antwerpen. Van 2000 tot 2002 was hij General Manager en Vice President van de Voice Networks Division. Zijn laatste functie bij Alcatel was General Manager bij de belangrijkste afdeling van het bedrijf, nl. de Fixed Networks Division.

Hij studeerde af als Burgerlijk Electrotechnisch Ingenieur aan de Rijksuniversiteit in Gent en behaalde een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen (Electrotechniek). Hij was auteur of co-auteur van meer dan 65 wetenschappelijke publicaties en presentaties in internationale vakbladen en conferenties.

Koen Allaert werd geboren in Kortrijk op 6 juli 1958. Hij laat 2 kinderen na.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel