Ingezonden persbericht


Beesd, juli 2011

17e Landgoedfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt met als thema 'Buitengewoon Heerlijk'

Van 17 tot en met 21 augustus 2011 vindt de jaarlijkse Landgoedfair plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

De 17e editie van de Landgoedfair staat dit jaar geheel in het teken van het thema 'buitengewoon heerlijk' met vijf dagen lang proeven, beleven, winkelen en genieten op één van de gezelligste en meest sfeervolle buitenfairs in Nederland.

Proef, beleef en geniet deze fair van een nog diverser aanbod van standhouders:
* Kleding & sieraden, brocante & antiek, snuisterijen & cadeaus en veel delicatessen op de Culinaire Weide, en ook een restauratieatelier voor gips en aardewerk èn verschillende kunstenaars
* meer aanbod voor heren

* ook de Landgoedwinkel en de Zorgimkerij van Mariënwaerdt zijn vanzelfsprekend aanwezig
* stands van Unicef en de Nederlandse Hartstichting Nieuw zijn magazine Buitenleven (maak zelf je lekkerste chutney), the Empire's Stableware (ruitersport), VDB's Men Store, kinderkleding, Hondenleven (magazine), een antiquair en art deco glas, steigerhouten schilderijen voor buiten, naam laten borduren op textiel en u kunt geïnformeerd worden over het houden van kippen!

Lifestyle
De 'Lingehof' is speciaal ingericht voor standhouders op het gebied van lifestyle: geniet van een heerlijke stoelmassage, volg een workshop visagie of vraag naar jouw specifieke stijl- en kleuradvies of ga te rade bij een levenscoach.

Flitsend demonstratieprogramma
Ook in het demonstratieprogramma een aantal nieuwe activiteiten: chocolatier en patissier Arthur Tuytel verzorgt demonstraties en maakt een showstuk van chocolade; evenementenbureau Mauri laat zien welke activiteiten er allemaal georganiseerd kunnen worden op het landgoed. Neem ook een kijkje bij de demo houtbewerken met de kettingzaag. Voor de jonge bezoekers is Ouwehands Dierenpark aanwezig met de beestenbus en een educatief programma. Natuurlijk zijn er ook de vertrouwde demonstraties en workshops met onder andere roofvogels, jachthonden, paarden en bloem binden!

Modeshow
Vanzelfsprekend vindt iedere dag om 15:00 uur bij de Schapenschuur de bekende modeshow plaats; onze modellen showen de kleding en accessoires van de aanwezige standhouders.

Genieten op de Culinaire Weide
Ook de Culinaire Weide is uitgebreider dan tevoren: Zo vindt u in een originele Citroënbus 'Cheese of course', promotie van Franse kazen. Bovendien is er nu ook een standhouder met biologische salsa's, dressings en sauzen en één met Chinese groene thee. Bij de stand van Mobipers kunt u zien hoe u uw eigen oogst tot sap kan verwerken.

Catering
De catering wordt door Mariënwaerdt zelf verzorgd in samenwerking met meerdere kleine bedrijfjes die allerlei lekkers aanbieden op één van de vele gezellige terrassen. Kies uit een gevarieerd aanbod van poffertjes, sushi, sandwiches, beenham en een vitaminbar.

Data, openingstijden en toegangsprijzen
Woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus 2011, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 20.00 uur. Toegangsprijzen: entree ¤ 15,00; parkeren ¤ 2,00. Vrijdagavond 17.00 - 20.00 uur: ¤ ¤ 10,00. Kinderen tot en met 12 jaar: gratis. Kaarten in de voorverkoop via de website www.landgoedfair.nl ¤ 12,,00. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.
Het parkeergeld à ¤ 2,00 is ten bate van SOS Kinderdorpen vooor de bouw van een dorp in Brazilië. De opbrengst van de Landgoedfair is bestemd voor de instandhouding van het landgoed.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een eeuwenoud familielandgoed van 900 hectare in de Betuwe. Naast Pannenkoekenhuis De Stapelbakker en Brasserie Marie zijn er locaties voor zakelijke bijeenkomsten, kookworkshops, bruiloften en (grote) partijen. Ook produceert Heerlijkheid Mariënwaerdt een eigen serie landgoedproducten, die behalve in de Landgoedwinkel worden verkocht aan ruim 300 winkels in binnen- en buitenland. Bijna honderdduizend gasten per jaar krijgen een gastvrij onthaal dankzij meer dan honderd enthousiaste medewerkers.
---

Noot voor redactie,