Port of Rotterdam

Datum 10-8-2011
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Maasvlaktepaard aan Nieuwe Maas

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een `eigen' paard met beelden van aanleg van de Maasvlakte 2 er op. Het staat op de Wilhelminapier en is onderdeel van een serie van 25. De levensgrote paarden staan deze maand op in het oog springende locaties in het centrum van Rotterdam, ter gelegenheid van het EK dressuur dat van 17 tot en met 21 augustus plaatsvindt in Kralingen. De beelden zijn gemaakt door verschillende kunstenaars die zich uitleefden in unieke ontwerpen en prints zoals een paard met een jasje aan, een Delfts blauw paard, etc..

Het Maasvlaktepaard is van schilder Harry van der Woerd, die samen met een collega al twee jaar de ontwikkelingen van de Maasvlakte 2 in beeld brengt vanaf de vuurtoren (Project `Blik op Maasvlakte 2' ). Toen men Harry vroeg om een paard te beschilderen, was zijn keuze niet moeilijk. Klik hier voor meer informatie.

Van alle 25 kunstzinnige paarden werd de eenhoorn van kunstenares Marina Radius tot winnaar verkozen. Haar eenhoorn staat op de Coolsingel voor het bordes van het WTC-gebouw. Het EK dressuur vindt plaats in het Kralingse Bos. Een week later volgt CHIO (Concours Hippique International Officiel) in Rotterdam.


Bron: Havenbedrijf Rotterdam, 10-08-2011