Gemeente Ede

dinsdag, 16 augustus 2011

Cursus `De zorg de baas` voor mantelzorgers

In september gaat de cursus `De zorg de baas` van start. Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit de gemeente Ede die langdurig voor een naaste zorgen.

Mantelzorgers kunnen tegen problemen aanlopen en zich overbelast voelen. De cursus reikt hen handvatten aan, om meer grip te krijgen op de eigen situatie. Deelnemers leren balans te vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. Ook krijgt de cursist meer zicht op de eigen situatie waardoor hij of zij in staat is andere keuzes te maken.
De cursus duurt zes weken en is op de woensdagochtend van 9.30 - 12.00 uur. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus op woensdag 7 september. De terugkombijeenkomst is op 18 januari 2012; er wordt dan teruggekeken op de afgelopen periode.

De kosten voor de cursus zijn 25 euro. De bijeenkomsten zijn in het gebouw van Sector Welzijn Ouderen, Kerkweg 63 in Ede. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de mantelzorgconsulenten van het Steun en informatiepunt Mantelzorg in Ede, (0318) 46 34 38. Het steunpunt is onderdeel van De Medewerker.