Effie awards

GRAND EFFIE "Gewoon bij Albert Heijn" Albert Heijn - TBWA\NEBOKO merkcampagne

EffieJury 2011 compleet

Persbericht 16 augustus 2011
EffieJury 2011 compleet
AMSTERDAM - Met de komst van 8 nieuwe juryleden is de EffieJury 2011 compleet en gaat het jureringsproces voor de EffieAwards 2011 van start. De uitreiking van de `Oscar onder de communicatieprijzen' vindt plaats op 12 oktober tijdens de tweede editie van het dagvullende reclamefestival `De 24 uur van de Reclame' op en rond het Rembrandtplein in Amsterdam.
De jury is uitgebreid conform de richtlijnen van de internationale `Effie Awards' waar BVA en VEA in Nederland de vertegenwoordiger van zijn. Elke vakjury is uitgebreid met twee nieuwe juryleden. Daarmee bestaat elke vakjury vanaf dit jaar uit 8 juryleden. Drie van adverteerderszijde benoemd door BVA, drie van bureauzijde door benoemd door VEA en twee onafhankelijke juryleden, benoemd door de EffieStuurgroep. Deze onafhankelijke juryleden hebben hun sporen ruimschoots verdiend in het communicatievak, maar zijn niet verbonden aan een bureau of een adverteerder.
Het voorzitterschap van de vakjury wordt vervuld door een van de onafhankelijke juryleden. Dit jaar zijn dat net als vorig jaar Jenny Elissen voor de categorie `Gedragscampagnes' en Mary Hoogerbrugge voor de categorie `Merkcampagnes'. Nieuw is juryvoorzitter Tom Kniesmeijer in de categorie `Bewustwordingscampagnes'. Tom is de opvolger van Jan Knaap.
Tom is een waardige opvolger van Jan. Hij heeft jarenlang gewerkt als strateeg voor verschillende reclamebureaus voor een zeer breed scala aan merken en opdrachtgevers.
Tom Kniesmeijer:
"Bij alle onzekerheid binnen het communicatievak is er één zekere maatstaf: de Effie. Deze vakprijs belichaamt de ultieme overtuigingskracht van communicatie. Als het aan mij ligt winnen we over een paar jaar een Effie met deze bewustwordingscampagne." De vakjury's stellen de Effies voor de meest effectieve campagnes in de categorie vast. De hoofdjury, bestaande uit de drie juryvoorzitters van de vakjury, stellen onder leiding van juryvoorzitter en voormalig staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk wie er naar huis gaat met een Effie. En met welk kleur: brons, zilver of goud. Er zijn net als vorig jaar geen nominaties vooraf. Alle inzenders horen tijdens de uitreiking op 12 oktober of ze een Effie gewonnen hebben of niet.
De EffieJury 2011 is als volgt samengesteld:

HOOFDVOORZITTER
Frank Heemskerk

BEWUSTWORDINGSCAMPAGNES
Tom Kniesmeijer (Tom Kniesmeijer Strategie) onafhankelijk + VOORZITTER
Wouter Scheepens (Steward Redqueen) onafhankelijk Jan Paul van Heemskerck (Holland Casino) BVA Felix Tenniglo (InShared) BVA
Willem Koch (PostNL) BVA
Inge Ligthart (TBWANEBOKO) VEA
Linda Boks (ZenithOptimedia) VEA
Daan de Raaf (DDB) VEA

MERKCAMPAGNES
Mary Hoogerbrugge (Merkgedreven Strategie+)
onafhankelijk + VOORZITTER
Pieter Paul Verheggen (Motivaction) onafhankelijk Peter Zijlstra (Mercedes-Benz) BVA Frits Bruijn (E.ON) BVA Mireille Spapens (Deloitte) BVA Marcel Rijkenberg (ONLY) VEA Jan Bouts (Ubachs Wisbrun/JWT) VEA Ruud de Langen (Mindshare) VEA

GEDRAGSCAMPAGNES
Jenny Elissen (NewGenes business innovation network) onafhankelijk + VOORZITTER
Fred van Raaij (Universiteit van Tilburg) onafhankelijk Willem-Albert Bol (Vodafone) BVA Michel Schaeffer (bol.com) BVA Erik Beenen (Nederlandse Spoorwegen) BVA Bas Velthuis (Y&R Not Just Film) VEA Eric Ytsma (Kingsday) VEA Marc Pieterse (N=5) VEA

43 inzendingen voor EffieAwards 2011 Inzenden voor Effie 2011