Gemeente Voorschoten

4pop-festival

Gemeente blij met geslaagd 4pop-festival

Zaterdag 13 augustus vond in Voorschoten alweer de derde editie van 4pop plaats, een popfestival voor en door Voorschotenaren in het Burgemeester Berkhoutpark. Ondanks het natte weer kon de organisatie rekenen op bijna 3000 bezoekers. 's Middags had het evenement behoorlijk last van de regen. Bezoekers bleven weg. Na 18.00 uur werd het droog en stroomden bezoekers weer van alle kanten toe.

Goede sfeer

Ook dit jaar verliep 4pop zonder problemen. De beveiliging van het terrein was goed geregeld en de sfeer was dan ook uitstekend. Politie Hollands-Midden complimenteerde de organisatie met de genomen veiligheidsmaatregelen. Ook geluidsmetingen die gedurende de dag zijn afgenomen, overstegen het toegestane geluidsniveau niet.

Meer dan 60 jongeren betrokken bij organisatie

4Pop werd georganiseerd door Roel Bik (van Mini Gigs), Reza Farkondheh (T.T.S. Party Events) en Tamara Koek (Jeugd- en Jongerenwerk). Aan de totstandkoming van 4pop werkten een half jaar lang ruim 60 jongeren mee, onder begeleiding van Jeugd- en Jongerenwerk. De gemeente vindt het belangrijk om 4pop financieel te ondersteunen. Ook meerdere sponsors deden een duit in het zakje. De gemeente ondersteunt 4pop niet alleen omdat het voor Voorschoten een evenement van formaat is, maar ook om jongeren die als vrijwilliger meewerken aan de organisatie de kans te geven ervaring op te doen met het organiseren van een groot evenement als 4pop.

Op de foto: wethouder Inge Adema bedankt de organisatie en inwoners van Voorschoten voor de prettige samenwerking bij de totstandkoming van het festival.

* 17 augustus 2011