Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 17 augustus

Noord-Holland Noord, 17-08-2011 o 14:25

Gevaarlijk rijgedrag door alcohol

Heiloo, dinsdag 16 augustus

Op de Kanaalweg in Heiloo hield de politie om 21.45 uur een 82-jarige automobilist uit Alkmaar staande. Een andere automobilist had de man zien rijden en meldde de politie dat de bejaarde man levensgevaarlijk rijgedrag vertoonde. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 345 Ug/L en is aangehouden.

Woninginbraken

Sint Pancras, dinsdag 16 augustus

Aan de Benedenweg werd in twee woningen ingebroken tussen dinsdag 16 augustus 18.00 uur en woensdag 17 augustus 09.40 uur. Bij een van de woningen is men binnengekomen door een toiletraampje te forceren en met behulp van een klikobak naar binnen te klimmen.

Hoorn, dinsdag 16 augustus

Tussen 13.00 uur en 22.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Vijzelmolen. De 24-jarige bewoonster ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Vermoedelijk is de inbreker binnengekomen via een slaapkamerraam aan de achterzijde van de woning.

Aanhoudingen na mishandeling

De Koog, woensdag 17 augustus

Omstreeks 02.50 uur werd een 19-jarige man uit De Waal op Nikadel in zijn gezicht geslagen. De jongen stond met drie vrienden op een taxi te wachten, toen hij geduwd en geslagen werd door een 29-jarige man uit De Koog. Twee dorpswachten, die het zagen gebeuren, grepen in en probeerden de 29-jarige man tegen te houden. Hij wist zich echter los te wurmen en sloeg ook een van de stadswachten tegen de borst. Op basis van het signalement wist de politie de 29-jarige man kort daarop aan te houden in zijn woning aan Nikadel. Zowel de dorpswacht, als de 19-jarige man uit De Waal hebben aangifte tegen hem gedaan wegens mishandeling.

Petten, woensdag 14 augustus

Aan de Muiweg werd om ongeveer 02.30 uur een 19-jarige man uit Petten mishandeld door twee Duitse jongens. De man had eerder die avond een woordenwisseling gehad in een disotheek in Petten en werd buiten door de twee 16-jarige Duitse jongens bedreigd. Hij werd vervolgens door beide jongens geslagen en in een sloot geduwd. Aan de hand van de signalementen kon de politie de twee aanhouden op het parkeerterrein van een attractiepark in Sint Maartensvlotbrug.

Snelheidscontroles

Sijbekarspel, dinsdag 16 augustus

Tussen 13.00 uur en 14.30 uur controleerde de politie op snelheid op de Westerstraat. De maximumsnelheid bedraagt hier 50 km/uur. Zeven automobilisten reden te hard, waarvan de hoogst gemeten snelheid 70 km/uur bedroeg.

Hoorn, woensdag 17 augustus

Op de IJsselweg en de Willemsweg controleerde de politie op snelheid met behulp van een lasergun. De controle werd gehouden tussen 07.00 uur en 09.00 uur. In totaal werden 193 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 12 harder dan de toegestane 50 km/uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur. Alle overtreders werden staande gehouden.