Automobiel ontwerpstudio's gaan naar Hollywood

Persbericht van PR Newswire

LOS ANGELES, August 17, 2011 /PRNewswire/ --

- Ontwerpstudio's uit de VS, Duitsland en Japan nemen deel aan de 2011 Los Angeles Auto Show Design Challenge: Maak een ster van een auto

Decennia lang hebben auto's een belangrijke rol gespeeld in een aantal van de meest populaire Hollywood-films. Het grote scherm heeft een grote reeks iconische auto's voorbij zien komen die niet alleen entertainend waren als de symbolische wagens van hun beroemde bestuurders, maar ze stalen ook de show en speelden zelf een hoofdrol. Dankzij onder andere de 1968 Mustang GT die Steve McQueen door de straten van San Francisco racete in Bullitt en de DeLorean die verscheen in Back To The Future maken auto's nu onderdeel uit van film lore.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/lam005logo)

In de zoektocht naar de nieuwe topauto richt de LA Auto Show Design Challenge zich dit jaar op het ontwerpen van de meeste coole, nieuwe filmauto van Hollywood. Voor het tweede opeenvolgende jaar zullen deelnemende ontwerpstudio's uit de VS, Duitsland en Japan tegen elkaar strijden om hun talenten te laten zien. Ontwerpstudio's van General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz Germany (Smart), Mercedes-Benz Japan (Maybach) en Mercedes-Benz U.S. zullen nieuwe ideeën in auto-ontwerp verkennen terwijl ze strijden om deze jaarlijkse ontwerpeer.

"We hadden geen beter thema kunnen vinden voor de wedstrijd van dit jaar die gehouden wordt in Los Angeles, thuis van Hollywood en de filmhoofdstad van de wereld," aldus Chuck Pelly, directeur van Design Los Angeles en partner in The Design Academy, Inc. "Onder de deelnemers zit geweldig talent en we kunnen eersteklas ontwerpconcepten verwachten die ontwerp en technologie op innovatieve manieren samenbrengen."

Het winnende ontwerp zal op 17 november bekendgemaakt worden tijdens de Design Los Angeles-conferentie van de LA Auto Show . De jury zal letten op verschillende factoren, waaronder: de manier waarop het voertuig de merkattributen reflecteert met betrekking tot het plot; de manier waarop het voertuig zich relateert aan het doelpubliek of het merk; verbeeldingsniveau; karakterontwikkeling van het voertuig; en de unieke combinatie van het verhaal, de auto en het karakter.

De inzendingen zullen bekeken worden door juryleden Tom Matano, directeur van Industrial Design op de San Francisco's Academy of Art University; Imre Molnar, decaan van Detroit's College for Creative Studies; en Stewart Reed, voorzitter, Transportation Design op de Pasadena's Art Center College of Design. Er zal ook een speciaal gastjurylid zijn met ervaring in filmauto's van Pixar Animation Studios, bekend van tekenfilms zoals "Cars," "Toy Story," "Finding Nemo" en vele andere.

De Design Challenge wordt gesponsord door Faurecia , een leidende leverancier van auto-onderdelen die gespecialiseerd is in stoelen, interieur, front-ends en uitlaatsystemen, en Yokohama Tire , dat nauw samenwerkt met autoproducenten in de VS., Europa en Japan voor de ontwikkeling van banden voor de nieuwst conceptvoertuigen. Andere sponsoren die de Design Los Angeles mogelijk maken zijn, onder andere, Dassault Systemes en de Association of the Nonwoven Fabrics Industry (INDA).

Over de Design Challenge

De Design Challenge maakt deel uit van de Design Los Angeles automobile designers' conference die jaarlijks gehouden wordt tijdens de persdagen van de LA Auto Show op 16 en 17 november 2011. De afgelopen acht jaar werd er elk jaar een nieuw thema gekozen voor de Design Challenge. De belangrijkste automobiel ontwerpstudio's tonen hun talenten en strijden tegen elkaar om hun creativiteit uit te breiden en nieuwe ideeën voor automobielontwerp verder te verkennen. De Design Los Angeles-conferentie geeft ontwerpers tevens toegang tot industrieleiders op het gebied van ontwerp en de mogelijkheid om veelvoorkomende industriekwesties aan te pakken.

De Design Challenge heeft positieve beoordelingen gekregen van journalisten en uitgebreide mediabelangstelling in Azië, Europa en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ga voor meer informatie en afbeeldingen naar: LAAutoShow.com/DesignChallenge.html .

LA Auto Show

CONTACT: Jessica Schmidt van Rogers Ruder Finn, +1-310-552-4177,LAautoshow@RogersRuderFinn.com, van LA Auto Show