Openbaar Ministerie

OM eist 4 jaar gevangenisstraf voor neersteken man op fiets

17 augustus 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie heeft vandaag 4 jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk geëist tegen een 21-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt ervan verdacht op 17 februari 2011 in Moordrecht een man te hebben neergestoken. De verdachte zat achter op de fiets bij het slachtoffer toen hij hem neerstak.

De politie kreeg die dag een melding dat er een man in Moordrecht was neergestoken. Bij aankomst was de verdachte verdwenen en werd het gewonde slachtoffer aangetroffen.

Ruzie om vrouw
Tussen de mannen was onenigheid ontstaan over het feit dat het slachtoffer met het nichtje van de verdachte naar bed zou zijn geweest. Toen het nichtje het vermoeden had in verwachting te zijn, heeft zij haar moeder verteld te zijn verkracht door het latere slachtoffer. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte vervolgens contact opgenomen met het slachtoffer om met hem te praten over het voorval. Hierop spraken de mannen af elkaar buiten te ontmoeten.

Na deze ontmoeting vertrokken de mannen per fiets. Tijdens deze rit vond het steekincident plaats. Volgens het OM stak de verdachte het slachtoffer twee keer in zijn rug.

Het slachtoffer werd zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd en wilde in eerste instantie geen aangifte doen. De verdachte heeft zich op 21 februari bij de politie in Gouda gemeld. Daarop besloot het slachtoffer alsnog aangifte te doen. De verdachte bekende de steekpartij uiteindelijk aan de rechter-commissaris.

De rechter doet over 14 dagen uitspraak.