Natuurkampeerterreinen bij steeds meer fietsers in trek

Persbericht van Stichting Natuurkampeerterreinen

Milieuvriendelijker kan het bijna niet: op fietsvakantie in eigen land en dan overnachten op een van de duurzame Natuurkampeerterreinen. Ook in deze wisselvallige zomer zijn er vele Nederlanders die op die manier hun vakantie vieren. Om ze tegemoet te komen is Stichting Natuurkampeerterreinen de samenwerking aangegaan met het Landelijk Fietsplatform.

Bijna 90 Natuurkampeerterreinen hebben de afgelopen maanden het label 'Fietsers Welkom!' ontvangen van het Landelijk Fietsplatform. Met dit label willen de Natuurkampeerterreinen hun fietsvriendelijkheid onderstrepen en uitdragen. Wie op deze Natuurkampeerterreinen aankomt, wordt ontvangen met het bordje 'Fietsers Welkom!' Dit betekent dat hier een bandenplakset, een fietspomp en een EHBO-doos aanwezig zijn, dat accu's van ebikes gratis mogen worden opgeladen, dat er een LF-overzichtskaart is en dat er tot 19.00 uur een plekje voor fietsers wordt vrijgehouden op het trekkersveld.

Fietsers Welkom! is het landelijke keurmerk voor de fietsvriendelijkheid van toeristische bedrijven in Nederland. Er worden drie branches onderscheiden: (dag)horeca, logies en campings. In augustus bestaat meer dan de helft van de campings met een Fietsers Welkom!-label uit Natuurkampeerterreinen. Dit past goed in het themajaar dat Stichting Natuurkampeerterreinen heeft uitgeroepen over 2011: het fietskamperen.

De stichting hoopt dat in de toekomst nog meer fietsers het plezier van het kamperen op een Natuurkampeerterrein ontdekken. Fietsvakantiegangers hebben over het algemeen minder behoefte aan animatieteams, drukke zwembaden en uitgebreide faciliteiten op een camping, omdat ze vaak de volgende dag verder trekken. De tijd die ze op een camping doorbrengen is relatief kort. Wat fietsvakantiegangers waarderen van de Natuurkampeerterreinen is de rust, de natuurlijke omgeving en de privacy.

Er zijn in totaal 140 Natuurkampeerterreinen in Nederland. Om te kamperen op deze terreinen is de Natuurkampeerkaart vereist. Deze zit achter in Het Groene Boekje, waarin alle Natuurkampeerterreinen worden beschreven. Voor meer informatie kunt u terecht op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.natuurkampeerterreinen.nl



Razende Robot Reporter