Politie Drenthe

Donderdag 18 augustus 2011

Provincie Drenthe, 18-08-2011

Motorrijder gewond bij ongeval

WESTDORP Woensdagavond is een 39-jarige motorrijder uit Oosterwolde gewond geraakt bij een ongeval op de Schoonloërstraat. Hij kwam met de motor naast de weg terecht, gleed onderuit en kwam tegen een boom tot stilstand. De man is naar het UMC Groningen vervoerd met ernstig letsel.

Tractor in de sloot

ECHTEN Woensdagavond reed een 21-jarige man uit Ruinen met een tractor over de Ossehaarseweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en kwam in de sloot terecht. De bestuurder werd uit het voertuig geslingerd. Hij is naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Automobilist onder invloed botst tegen lichtmast

ASSEN Woensdagavond reed een 41-jarige man uit Assen met zijn auto over de Maasstraat. In een bocht verloor hij de controle over de auto en botste tegen een lichtmast. De man had gedronken, ongeveer anderhalf promille, en werd aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aangehouden na belediging

COEVORDEN Woensdagnacht heeft de politie op de Markt een 27-jarige man uit Coevorden aangehouden. Zonder enige aanleiding schold hij surveillerende agenten uit voor homos, wat hem op een proces-verbaal komt te staan.

Aanrijdingen na achtervolging

RODERWOLDE Woensdagnacht zijn bij meerdere aanrijdingen vijf autos betrokken geweest. Het begint met een aanrijding op de Matsloot in Matsloot. Daar botst een 58-jarige man uit Groningen tegen de auto van een 22-jarige man uit Roden. Eerstgenoemde wil geen politie bij de zaak, naar later blijkt heeft hij vermoedelijk gedronken. Hij belt iemand op om hem te komen halen. De andere betrokkene belt familie die met twee autos naar het ongeval komt. Als alle betrokkenen ter plaatse zijn, stapt de veroorzaker van het eerste ongeval in de auto van zijn kameraad en rijdt weg. De twee familieleden van de andere partij zetten de achtervolging in. Tijdens die achtervolging raakt een van de achtervolgers, een 50-jarige man uit Roden, met de auto van de weg. Even later raakte de achtervolgde auto, bestuurd door de 58-jarige Groninger, ook van de weg en botst tegen een boom. Hij wordt op dat moment nog nagezeten door een 20-jarige man uit Roden, die vervolgens tegen de auto botst die tegen de boom is gereden. De 58-jarige man uit Groningen is naar het ziekenhuis gebracht, waar van hem een bloedproef is gevorderd. Deze heeft hij geweigerd, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. De andere betrokkenen zullen nog worden verhoord en de achtervolgers zullen worden aangemeld bij het CBR voor een hernieuwd onderzoek naar hun geschiktheid als automobilist.