Politie Groningen

Donderdag 18 augustus 2011

Provincie Groningen, 18-08-2011

Vrouw raakt gewond bij aanrijding

GRONINGEN woensdagochtend vond er een aanrijding plaats op de Hereweg in Groningen. Een 24-jarige inwoonster van Uithuizen raakte hierbij gewond. Het slachtoffer reed in haar auto en moest remmen voor een afslaande auto die voor haar reed. De 39-jarige inwoner van Groningen, die een bedrijfsauto bestuurde, zag dit te laat en reed achterop de auto van het slachtoffer. Het slachtoffer klaagde over haar nek en is voorzichtig door het ambulancepersoneel uit haar auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestuurder van auto met aanhangwagen had niet het juiste rijbewijs

MARUM woensdagochtend zag een agent een 36-jarige inwoner van de gemeente Marum met zijn auto met daar achter een aanhangwagen over de Noorderweg in Marum rijden. Opvallende aan zijn rijgedrag was dat hij een paar keer slingerende. Bij controle bleek dat de man bezig was geweest om zijn mobieltje aan te sluiten op zijn handsfree. De bestuurder bleek alleen in het bezit te zijn van een rijbewijs B terwijl hij een 2-tons aanhanger voortbewoog. Hiervoor is een rijbewijs BE nodig. De man kreeg een proces-verbaal en mocht niet meer verder met de aanhangwagen rijden.

Vluchtpoging van inbreker mislukt

GRONINGEN Een 30-jarige inwoner van Groningen is woensdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij eerder was overlopen bij een inbraak in de Tuinbouwstraat in Groningen. De inbreker ging er met een aantal goederen vandoor en werd op de hielen gezeten door de melder die de politie belde. Toen de politie de melder sprak had deze al een deel van de gestolen buit terug De verdachte was echter gevlogen. De agenten gingen op onderzoek in de buurt en werden door een getuige aangesproken. Zij vertelde het opmerkelijke verhaal dat een man bij haar aan de deur was gekomen en om een glaasje water had gevraagd. Deze man voldeed aan het signalement van de inbreker. Hierop konden de agenten de inbreker vervolgens in de badkamer aanhouden. De inbreker, die zijn creatieve vluchtpoging zag mislukken, is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verkeersovertreders in binnenstad beboet

GRONINGEN De motorsurveillance van de politie Groningen/Haren heeft woensdagmiddag weer diverse controles uitgevoerd in de stad Groningen. Zo zijn er in de Oosterstraat, Carolieweg en op de Vismarkt in Groningen in totaal 31 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden in verboden richting, 1 bekeuring voor het rijden zonder gordel en 5 parkeerbonnen. De politie blijft controleren of verkeersdeelnemers zich aan de verkeersregels houden dit om overlast voor de overige verkeersdeelnemers te verminderen en de verkeersveiligheid te vergroten.

Voetganger overleden na aanrijding

MUSSELKANAAL Een 50-jarige inwoner van Musselkanaal is woensdagavond overleden na een aanrijding op de Sluisstraat in Musselkanaal. Een 20-jarige bestuurster woonachtig in de gemeente Aa en Hunze reed met haar auto in de Sluisstraat in de richting van Stadskanaal. Zij kwam in aanrijding met het slachtoffer die op dat moment overstak. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De technische verkeerspolitie heeft een onderzoek ingesteld. Slachtoffer is overgebracht naar het UMCG. Auto is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van deze aanrijding.

Verwarde vrouw springt in het water

GRONINGEN Een nog onbekende vrouw is woensdagavond ter hoogte van de Stationsweg in Groningen in het water gesprongen. De vrouw was verward en zwom enige tijd rond. De brandweer heeft met een aantal duikers de vrouw uit het water gehaald. De vrouw is met
onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Jeugdige dieven van skelter gepakt

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond drie jongens in de leeftijd van 14 en 17 jaar en afkomstig uit Groningen aangehouden voor het stelen van de skelter op de Valreep te Groningen.

De politie reageerde op een melding dat drie jongens een skelter van achter een hek van een school aan het stelen waren. Toen de agenten bij de school kwamen waren de dieven gevlogen. Een alerte getuige wist goede signalementen van de jongens te geven. Met deze signalementen konden de agenten eerst een en daarna de twee andere dieven aanhouden. Deze twee waren nog in het bezit van de gestolen skelter. De politie heeft de Stadjers ingesloten en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie houdt vechtersbazen aan

GRONINGEN Woensdagavond heeft de politie twee 17-jarige jongens uit Groningen aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij op de Jaltadaheerd in Groningen. De politie kreeg een melding van een massale vechtpartij tussen jongeren. De jongeren renden weg toen zij de agenten zagen aankomen. Tijdens een achtervolging wisten de agenten twee verdachten aan te houden. Een 20-jarige jongen uit Groningen zou zijn geschopt en geslagen en klaagde over pijn in het hoofd en borst. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. De vechtersbazen zijn ingesloten en de politie doet onderzoek naar de toedracht van deze vechtpartij.

OUDE PEKELA Ook op een terrein aan de Hooiweg in Oude Pekela heeft woensdagavond een vechtpartij plaats gevonden. Hierbij waren meerdere mensen betrokken. De politie heeft hierbij een 16 en een 18-jarige man aangehouden. Beide mannen zijn afkomstig uit Oude Pekela. Zij zouden een 27-jarige inwoner van Scheemda, die in zijn auto zat, tot stoppen hebben gedwongen door op de ruiten van de auto te slaan. Daarna zouden zij het slachtoffer ook geslagen hebben. De verdachten zijn ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding na ruzie

GRONINGEN Woensdagavond vond er een aanrijding plaats op de Beneluxweg in Groningen. Hierbij kwam een 53-jarige inwoner van Groningen met zijn auto tegen de vangrail tot stilstand. De aanrijding ontstond doordat een 46-jarige inwoner van Groningen met zijn auto tegen de achterzijde van de auto van de benadeelde reed. De reden was dat beide mannen een zakelijk conflict hadden.

Dit werd door de verdachte op de openbare weg uitgevochten. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De technische verkeerspolitie verricht onderzoek naar de toedracht van dit incident.

Huiselijk geweld
VEENDAM Een 51-jarige inwoonster van Veendam deed woensdagavond aangifte van huiselijk geweld. Haar 44-jarige echtgenoot werd als verdachte kort daarna aangehouden en ingesloten. Het Huiselijk Geweld traject zal gevolgd worden.

Politie houdt mesbezitter aan
GRONINGEN De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag in een café aan de Peperstraat een 27-jarige man uit Harkstede aan. Een portier zag dat de man een mes in zijn kleding droeg. Hij pakte het keukenmes af en waarschuwde de politie. De bezitter verklaarde dat hij het mes ter verdediging bij zich droeg. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag in Groningen op de A28, de Rondweg en de Sint Petersburgweg het verkeer. Op de A28, richting Groningen, werden 1200 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 7 snelheidsovertreders, die tussen de 130 en 137 km/u reden waar maximaal 100 km/u toegestaan is, werden bekeurd. Op de Rondweg werden tijdens een verkeerscontrole 260 voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurders gingen op de bon voor het niet dragen van een autogordel, rijden door rood, en het rijden zonder rijbewijs. Op de Sint Petersburgweg werden 50 voertuigen gecontroleerd en werd 1 bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Vrachtwagenchauffeur op de bon

ZIJLDIJK Een 31-jarige uit Wolvega afkomstige chauffeur van een trekker met oplegger werd woensdagmiddag op de Fivelweg bekeurd. Tijdens controle bleek dat de APK van de oplegger verlopen was. Tevens bleek dat de man geen tachograafschijf gebruikte en de tachograaf niet voorzien was van een goedkeuring.