Vlaamse Overheid

krijgen asfaltlaag

E19 onderhoud Op- en afrit Kontich krijgen asfaltlaag

Vlaamse overheid

donderdag 18 augustus 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert morgen asfalteringswerken uit aan oprit Kontich op de E19 richting Brussel. Het verkeer zal vanaf 12 uur tot vrijdagochtend 5 uur niet meer langs de oprit geraken. De ingreep is een onderdeel van de grote onderhoudswerken. Die hebben nog tot half september plaats op de E19.

Het afsluiten van oprit Konitch is noodzakelijk om de kwaliteit van het werk te garanderen. Concreet sluit het agentschap de oprit richting Brussel af vanaf 12 uur - en dat tot vrijdagochtend 5 uur. Zo kan de toplaag voorbij het op- en afrittencomplex over de volledige breedte naadloos geasfalteerd worden, wat de levensduur verhoogt. Een omleiding via op- en afrittencomplex Rumst wordt voorzien.

Ook vrijdagavond werkt de aannemer nabij het op- en afrittencomplex in Konitch. Dan krijgt de afrit richting Brussel een nieuwe toplaag. Dat betekent echter dat verkeer niet mogelijk is. Bestuurders moeten vanaf vrijdagavond 21 uur tot zaterdagochtend 10 uur omrijden via op- en afrittencomplex Rumst.

Op zaterdag 20 augustus kunnen automobilisten vanaf 20 uur over het vernieuwde wegdek in Kontich rijden. Op dat moment verschuift de werfzone dan ook richting Mechelen, waar de signalisatie dan wordt opgebouwd. Het opzet is om op zondagochtend (21 augustus) om 7 uur te kunnen starten met werkzaamheden ter hoogte van Mechelen. Ook hier wordt het wegdek in de rijrichting van Brussel vernieuwd. Deze ingreep duurt tot 31 augustus.

Op schema

De grote onderhoudswerken liggen op schema: de splitsing Kontich is weggehaald en de fundering en onderlagen asfalt zijn al geplaatst. Op korte termijn asfalteert de aannemer de toplaag en brengt hij de nodige markeringen aan. Nadien schuift de werkzone op richting Mechelen-Noord. De webpagina www.wegenenverkeer.be/E19 houdt alle weggebruikers op de hoogte van het opzet, de planning, fasering en alle tijdelijke maatregelen.