CHIO en EK Dressuur duurzaam met 1.000.000 druppels

Persbericht van Asito Dienstengroep

Asito, CWS, Van Gansewinkel en Jan Snel partners in duurzaamheid

Het CHIO en EK Dressuur in Rotterdam is partner geworden van 1.000.000 druppels. Samen met Asito, CWS, Van Gansewinkel en Jan Snel stimuleert het CHIO en EK Dressuur andere partners en leveranciers om ook deel te nemen aan het project 1.000.000 druppels. Hiermee profileert het CHIO en EK Dressuur zich niet alleen als duurzaam evenement, maar ook als duurzame koploper in het motiveren en inspireren van anderen.

Concreet
Het CHIO en EK Dressuur stimuleert bedrijfspartners en bezoekers om ook deel te nemen aan 1.000.000 druppels. Bedrijfspartners krijgen informatie toegestuurd over de voordelen van deelname. Bezoekers worden op het CHIO en EK Dressuur terrein, onder andere op de toiletten, gevraagd mee te doen. Door QR codes die op verschillende locaties op het terrein zijn geplaatst te lezen met de smartphone, kunnen bezoekers zich gratis aanmelden voor deelname aan 1.000.000 druppels.

Win-win
1.000.000 druppels zorgt er niet alleen voor dat een miljoen mensen bewuster met duurzaamheid omgaan, maar levert ook directe voordelen voor de deelnemende organisaties. Organisaties die duurzamer willen opereren hebben als uitdaging om al hun eigen medewerkers duurzamer te laten denken en doen. 1.000.000 druppels richt zich rechtstreeks tot de medewerkers van de deelnemende organisaties. Op deze manier wordt de organisatie duurzamer van binnenuit. Ook worden er door de deelnemende organisaties kennis en ervaringen uitgewisseld, waardoor een duurzame kennisbank ontstaat.

Over 1.000.000 druppels
1.000.000 druppels wil een miljoen mensen bewuster maken van hun eigen rol binnen duurzaamheid. Om dit doel te bereiken krijgen de deelnemers elke week een duurzame tip toegestuurd, de Druppel van de Week. Deze kunnen ze in hun eigen privé situatie gebruiken. Organisaties die meedoen, krijgen de Druppel van de Week toegestuurd en zorgen zelf voor verspreiding onder hun medewerkers. Particulieren die zich hebben ingeschreven, krijgen de tip via e-mail. Een persoon die zo'n duurzame tip toepast kan worden gezien als een druppel op een gloeiende plaat. Daarom laat 1.000.000 druppels ook zien wat het betekent als een miljoen mensen de tip toepassen. Door dit visueel te maken, wordt de impact van kleine aanpassingen zichtbaar voor de deelnemers. 1.000.000 druppels is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito, die dit project ziet als een volgende stap in duurzaamheid door bedrijven en andere organisaties.

Onder de partners zijn zeer uiteenlopende organisaties zoals de gemeente Almelo, DSM NeoResins, Jarabee Jeugdzorg, Albron, Timing Uitzendorganisatie, Thuiszorg Service Nederland, Human, Centraal Museum Utrecht, Gemeente Enschede, Academie Diedenoort Facility Management,Vivare, Intersafe Groeneveld, Involon, Topparken en de seniorenkranten Oud-Rotterdammer, Oud-Hagenaar en Oud-Utrechter.

(Het FEI European Dressage Championship vind plaats van 17 tot 21 augustus 2011 en het CHIO (Internationaal Concours Hippique Rotterdam) van 24 tot 28 augustus 2011.)

Particulieren, organisaties en evenementen kunnen zich kosteloos aanmelden of meer informatie aanvragen via www.eenmiljoendruppels.nl.

Links:
http://www.eenmiljoendruppels.nl



Razende Robot Reporter