Politie Hollands Midden

Leiden e.o - Politie Hollands Midden toont gestolen sieraden

isditvanjou Leiden, 18-08-2011 o Politie Hollands Midden toont op de website www.isditvanjou.nl fotos van vermoedelijk gestolen sieraden, in de hoop dat de rechtmatige eigenaar de sieraden op de fotos herkent en zich meldt.

De sieraden zijn aangetroffen in de woning van een 50-jarige vrouw uit Leiden, die verdacht wordt van diefstal. De politie trof bij een doorzoeking in haar huis ruim 250 sieraden aan.

De vrouw kwam naar voren in een politieonderzoek naar gestolen sieraden uit de huizen van hulpbehoevenden, waar de vrouw schoonmaakte. Onder andere vier vrouwen in de leeftijd van 82 jaar tot 94 jaar uit Leiden deden aangifte. Zij misten sieraden nadat hun woning was schoongemaakt door de verdachte.

Na verschillende aangiftes begon de politie een onderzoek en deed zij op woensdag 20 juli een huiszoeking. De verdachte is die dag ook aangehouden. Zij is vrijdag 22 juli in vrijheid gesteld, maar het onderzoek naar haar loopt nog.

De politie vraagt personen die hun sieraden of de sieraden van bijvoorbeeld hun ouder(s) op de fotos herkennen, het formulier op de website in te vullen, of contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De verwachting is dat de sieraden gestolen zijn uit woningen in Leiden en omgeving.