Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 18-08-2011

Fietsertje komt ten val

AMERSFOORT Een 11-jarige jongen uit Amersfoort raakte woensdagmorgen gewond toen hij werd gepasseerd door een autobus.

Rond 08.15 uur reed het fietsertje over de Surinamelaan waar hij werd gepasseerd door de autobus. De bestuurder van de autobus had al een ruime boog gemaakt tijdens de passeermanoeuvre maar om onbekende reden viel de jongen op de grond. Daarbij bekwam hij de nodige schaafwonden en mogelijk armletsel. De motorambulance kwam ter plaatse en de jongen werd, inmiddels in gezelschap van zijn vader, verwezen naar de nabij gelegen Eerste Hulp van het ziekenhuis.

Rijden onder invloed van alcohol

WOUDENBERG De politie heeft woensdagavond een 19-jarige inwoner van Maarn aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Rond 23.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Weistar een auto reed waarvan de bestuurder zwaar beschonken zou zijn. Politie-eenheden zagen de bestuurder uiteindelijk rijden op de Rumelaarseweg en controleerden hem. De beginnende bestuurder erkende gelijk teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op de ademanalyse op het politiebureau blies de verdachte 910 ug/l, dat ruim 10 keer (!) meer alcohol is dan de toegestane waarde van 88 ug/l voor een beginnende bestuurder.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.