Gemeente Vlaardingen


-

Nieuw onderkomen VFC

18-08-2011 |

Voetvalvereniging VFC heeft een nieuw complex. Wethouder Jan Robberegt opende op zaterdag 13 augustus het nieuwe onderkomen aan de Sportlaan.

nieuwe clubgebouw VFC

De karakteristieke clubaccommodatie met Engelse tribune van voetbalvereniging VFC uit 1948 was aan vernieuwing toe. Het gebouw was te klein geworden en voldeed niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. De gemeente vindt de kwaliteit van sportaccommodaties van belang. Niet alleen voor de vereniging zelf, maar ook voor het aantrekken van jeugd en het bieden van een gevarieerd sportaanbod. Het nieuwe gebouw met kleedkamers, kantine, vergaderruimten en tribune met 300 zitplaatsen is nu gereed. Bij het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de uitstraling van het oorspronkelijke complex. Daarom is gebruikt gemaakt van glas, steen en verzinkt staal. De voetbalvereniging VFC, diverse scholen en de buurt hebben hiermee weer de beschikking over een complete en moderne sportvoorziening.

Club in de wijk
VFC is een van die verenigingen waarbij de ambitie verder gaat dan het eerste elftal. VFC is meer dan alleen voetbal. Naast het voetbal heeft de vereniging een belangrijke rol in de wijk Ambacht. Het heeft een sociale, opvoedkundige en maatschappelijke taak. VFC wil hieraan een bijdrage leveren door het sportcomplex zo breed mogelijk te laten gebruiken. Scholen, bedrijven en andere verenigingen kunnen gebruik maken van de aanwezige faciliteiten. VFC hoort bij de wijk en de wijk hoort bij VFC.

wethouder robberegt met balonnen Kunstgras
In 2004 werd een veld van VFC omgebouwd tot kunstgras veld. VFC was daarmee samen met Zwaluwen de eerst club in Vlaardingen met kunstgras. De vereniging ontwikkelde zich steeds sterker als jeugdsportvereniging, waardoor de druk op de velden steeds verder toenam. In 2009 werd daarom ook het hoofdveld voorzien van kunstgras. In augustus 2010 werd de eerste paal van het nieuwe complex geslagen.

VFC
VFC is de oudste en grootste Vlaardingse voetbalclub (1913) met bijna 950 leden en meer dan 50 jeugdteams. VFC heeft als enige Vlaardingse voetbalvereniging een G-team voor mensen met een geestelijke beperking. Over twee jaar viert VFC het 100-jarig bestaan. Dit feest kan nu in de nieuwe accommodatie gevierd worden.

Sport in Vlaardingen
Sport is een belangrijk ingrediënt voor een goede gezondheid en een sociale samenhang. De gemeente zet zich in voor goede sportaccommodaties met een gevarieerd aanbod.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000