Politiebond ACP

ACP pakt door op dossier doorstromingsbeleid Amsterdam

De Regionale Raad van de ACP in Amsterdam heeft, in samenwerking met de regionale vertegenwoordiging van de politiebonden ANPV, NPB en APV, de korpsleiding van Amsterdam-Amstel opgeroepen om de gemaakte afspraken rondom het doorstromingsbeleid binnen de politiesector na te komen. Dit in het belang van de politiemedewerkers in Amsterdam die net als hun collega's in andere regio's het recht hebben op bevordering van schaal 6 naar schaal 7 (mits zij daarvoor in aanmerking komen), maar hierin worden benadeeld.

De ACP heeft, zoals eerder aangekondigd, vorige week donderdag (11 augustus) in het landelijk overleg met de minister van Veiligheid & Justitie en de andere vakbonden gesproken over het doorstromingsbeleid (van schaal 6 naar schaal 7) in de politieregio Amsterdam-Amstelland. De ACP had dit onderwerp met hoge prioriteit op de overlegagenda laten plaatsen, omdat het korps Amsterdam geen navolging geeft aan de afspraken die zijn gemaakt over het doorstromingsbeleid binnen de politiesector. De ACP heeft de minister dan ook dringend verzocht om actie te ondernemen.

Breed opgepakt

Ook de Regionale Raad van de ACP in Amsterdam vindt dat er, in het belang van alle betrokken medewerkers, snel actie op dit dossier moet worden ondernomen. Daarom heeft de Regionale Raad dit thema op eigen initiatief breed opgepakt. In een eerder artikel (zie gerelateerd nieuws onderaan dit artikel) gaf de ACP al aan dat zij van mening is dat het beleid conform de tweede fase van de regeling Harmonisatie Arbeidsvoorwaarden Politie (HAP II) uitgevoerd dient te worden. In datzelfde artikel riep de ACP de korpsleiding van Amsterdam ook op om deze regelgeving onverkort en per direct uit te voeren.

Kracht bijzetten

Om deze oproep meer kracht bij te zetten, heeft de Regionale Raad van de ACP in Amsterdam, in samenspraak met de regionale vertegenwoordiging van de politiebonden ANPV, NPB en APV, een brief gestuurd aan de korpsleiding (als pdf-bestand onderaan dit artikel te downloaden). De ACP zal zich op dit thema sterk blijven maken voor de belangen van haar leden. Zij zal zich dan ook blijven inspannen voor een correcte uitvoering van de afspraken over het doorstromingsbeleid in korpsen.
---

18/08/11 11:35

---