Universiteit Leiden

Bijkomen op het Festifall in Love

Ook de derde dag van de EL CID is zeer geslaagd. Na het ontbijt op de verenigingen kunnen de studenten sporten bij het Universitair Sportcentrum en 's middags rustig bijkomen in recreatiegebied Vlietland, waar het Festifall in Love is.

Idyllisch

Meertjes waarop het zonlicht weerspiegelt, beschutte strandjes...de ideale plek voor een Fesitvall in Love.

Meertjes waarop het zonlicht weerspiegelt, beschutte strandjes...de ideale plek voor een Fesitvall in Love.

Je moet er even een stukje voor fietsen, maar dan heb je ook wat: meertjes waarop het zonlicht weerspiegelt, afgezet met verschillende kleine strandjes en grote grasvlaktes, en dit alles omzoomd door hoge bomen die het gebied van de buitenwereld afsluiten. Waar het EL CID-festival vroeger altijd op het Leidse Hout plaatsvond, is de locatie dit jaar ronduit idyllisch te noemen.

Opladen en gratis eten

Het gras ligt bezaaid met groepjes mensen die genieten van de zon. Even opladen na twee lange dagen en nachten. Maar er is ook genoeg te doen. Er zijn meerdere podia en djâs, er is een opblaasbare hindernisbaan, en je kunt beachvolleyballen of kijken hoe lang je het uithoudt op een rodeostier. Veel incomplete groepjes zijn op zoek naar hun mede-eerstejaars, die ergens bij een van de vele stands van de verenigingen zijn blijven hangen, en er staan lange rijen voor het gratis eten. Vooral het ijs en de poffertjes zijn in trek.

Watersporten

Volgens student Laurens zijn de poffertjes de moeite van het wachten meer dan waard. âGoed gaar en lekker veel poedersuiker.â Hij is druk bezig duikvereniging LSD te promoten, hoewel hij ook lid is van zeilvereniging de Blauwe Schuit. âDe locatie hier is natuurlijk super. Het feit dat er water aanwezig is, is een enorme verbetering ten opzichte van voorgaande jaren.â Berber, ook van de Blauwe Schuit, valt hem bij. âNu kunnen wij als watersportverenigingen ook echt laten zien wat we te bieden hebben.â En inderdaad, de plas ligt vol kanoâs, surfplanken en roeiboten, en overal zijn ouderejaars bezig de nieuwe studenten hiermee bekend te maken.

Mét vulling

Philine staat achter het kraampje van de SIB, de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen. Ze deelt er traditionele zoetigheden van over de hele wereld uit en is ook druk bezig nieuwe leden te werven. âAl vijftien mensen hebben zich aangemeld, en we staan er nog maar net! Neem een koekje trouwens. Hier, een Chinese met sesamzaad, en deze schijnt echt goed te zijn: Russisch mét speciale vulling.â

Moeilijk kiezen

Iets verderop staan Nynke en Leonie van groepje 61 te wachten tot ze mee kunnen varen op een van de zeilboten. De EL CID bevalt hun supergoed, en ook vandaag is weer een erg leuke dag. âTot nu toe zijn we alleen lid geworden van onze studievereniging, maar we twijfelen zeker. Na vandaag gaan we allebei waarschijnlijk wel lid worden bij een sportvereniging.â Lachend: âNu alleen nog bedenken welke.â