Gemeente Brummen


Brummen scoort goed op Wmo-thermometer

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-08-2011)

De gemeente Brummen scoort 71 procent op de Wmo-thermometer van onderzoeks- en benchmarkbureau SGBO. Dat is een prima score, die hoger ligt dan het gemiddelde (65 procent) van de overige gemeenten die meededen aan de benchmark.

Samen met 154 andere gemeenten hebben we dit jaar meegedaan aan de basisbenchmark Wmo door onderzoeks- en benchmarkbureau SGBO. Zon benchmark is een goede manier om onze prestaties op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning te vergelijken met andere gemeentes.

Van jeugd tot wonen en zorg
SGBO nam verschillende themas onder de loep: beleidsparticipatie; leefbaarheid en sociale samenhang; jeugd; toegang tot en levering van individuele ondersteuning; mantelzorg; vrijwilligerswerk; wonen, zorg en toegankelijkheid; en opvang. De gemeente Brummen scoort op vrijwel alle themas hoger dan gemiddeld. Alleen als het gaat om beleidsparticipatie scoren we beduidend lager. Dit komt wellicht omdat wij hier één centrale Wmo-raad hebben, die meepraat over het Wmo-beleid. We raadplegen dus geen burgers apart. Bij het opstellen van de 4-jaren beleidsnota Wmo is wél sprake van een bredere inspraak.

Door meerdere jaren achter elkaar deel te nemen aan de benchmark, krijgen we goed inzicht in de ontwikkeling van de scores. Met de huidige score kunnen we vooralsnog tevreden zijn!

Het SGBO-rapport Basisbenchmark Wmo kunt u hier lezen.