Politie Midden- en West Brabant

Politie ruimt hennep in Bergen op Zoom en Ossendrecht

Bergen op Zoom, Ossendrecht, 18-08-2011

De politie heeft woensdag 17 augustus 2011 een hennepruimactie gehouden in Bergen op Zoom en Ossendrecht.

Agenten bezochten drie adressen in Bergen op Zoom. In een woning aan de Dubbelstraat werd een werkende hennepdrogerij aangetroffen. Daarbij werd ook circa zes kilo gedroogde hennep gevonden. In de woning was een 28-jarige Bergenaar aanwezig; hij werd aangehouden. In tuinen bij woningen aan de Populierlaan en Dionestraat werden respectievelijk 24 en 5 hennepplanten gevonden. De bewoner van de Populierlaan is verhoord, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere bewoner wordt later gehoord.

Ook op twee adressen aan de Peeberg in Ossendrecht werd hennep geteeld. In de tuin van de ene woning stonden 9 hennepplanten; bij de buren bleek er net een hennepkwekerij geoogst te zijn en lagen de spullen voor een nieuwe keek al weer klaar. In beide gevallen waren de bewoners niet thuis, zij zullen zich later moeten verantwoorden.

Alle aangetroffen hennep wordt vernietigd. Mocht er sprake geweest zijn van diefstal van stroom, dan kunnen de bewoners een hoge rekening tegemoet zien. Die moet betaald worden, voordat ze weer op het net worden aangesloten.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 18-08-2011 13:15 | © Regio Midden en West Brabant |