Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Verkeersveiligheid rond scholen

Gemeente Stichtste Vecht vindt het belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen. Daarom wordt op dit moment een inventarisatie gemaakt van de verkeersproblemen die er zijn in de omgeving van de scholen en op de routes er naar toe.

Wethouder Verkeer Klaas Wiersema: "Alle scholen van Stichtse Vecht hebben van ons een brief gekregen waarin we ze vragen om de verkeersproblematiek rond hun school in kaart te brengen. Tenslotte weten zij als geen ander wat daar speelt op het gebied van verkeersveiligheid. Ik hoop dat veel scholen reageren, want dan kunnen we de problemen grondig aanpakken."

De scholen is gevraagd om voor 14 oktober te reageren. Het is de bedoeling dat nog dit jaar een prioriteitenlijst wordt opgesteld, zodat de meest urgente problemen al in 2012 kunnen worden aangepakt. Problemen die een minder hoge prioriteit hebben worden indien mogelijk later opgepakt of meegenomen in onderhoudswerkzaamheden.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkeersveiligheid rond de school van uw kind(eren)? Neem dan contact op met de school. De scholen fungeren voor de gemeente als aanspreekpunt.