Delixl

Moederbedrijf Deli XL zet in op groei foodservice divisie

18-08-2011

Bidvest, het moederbedrijf van Deli XL, heeft haar aandeelhouders en betrokkenen op 18 augustus 2011 geïnformeerd dat zij de verschillende ongevraagde biedingen op haar foodservice business afwijst. Bidvest heeft bekend gemaakt dat zij wil inzetten op verdere groei van haar foodservice activiteiten, zowel zelfstandig als door acquisities.

Ongevraagde biedingen afgewezen
Bidvest informeerde aandeelhouders in juli dat zij ongevraagde biedingen had ontvangen in relatie tot haar foodservice business. Een commissie werd toen ingesteld om de toekomst van de foodservice activiteiten te evalueren. Met dit bericht is deze evaluatie afgesloten.

Groei activiteiten
Brian Joffe, CEO Bidvest geeft aan dat de ongevraagde biedingen de waarde en aantrekkingskracht van de foodservice divisie en haar medewerkers onderstrepen. Bidvest ziet kansen voor verdere groei van de divisie en heeft bekendgemaakt het voornemen te hebben om foodservice bedrijven te kopen in Egypte, de Baltische staten en Chili.

Weg vrij voor verdere groei Deli XL
Foodservice groothandel Deli XL is een onderdeel van Bidvest en één van de belangrijkste totaalleveranciers op de Nederlandse foodservice markt. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL laat weten: "Wij zijn verheugd over de conclusie van de interne evaluatie en het vertrouwen van het management in onze medewerkers. Met dit besluit wordt de weg vrijgemaakt voor verdere groei van zowel Bidvest als Deli XL. Ik wil benadrukken dat er door Bidvest ingezet wordt op autonome groei en groei door acquisities. Dit is ook voor de Nederlandse situatie en dus voor Deli XL van toepassing."

De Bidvest groep zal op 29 augustus haar jaarverslag over het boekjaar 2010/2011 uitbrengen, daarbij wordt een toelichting gegeven op de (financiële) prestaties van de foodservice bedrijven en de toekomstverwachtingen.

Meer weten?

Voor nadere informatie en/of het opvragen van meer foto's:

Simon de Ridder, Communicatiemanager Deli XL
Telefoonnummer:
(0318) 678 662
E-mailadres:
simon-de.ridder@delixl.nl