Gemeente Reimerswaal


Ontspanningsarrangement mantelzorgers

Zeeuwse Steunpunten Mantelzorg bieden ondersteuning en ontspanning aan mantelzorgers. In 2011 staat er een ontspanningsarrangement op het programma. Mantelzorgers uit Zeeland kunnen gebruik maken van dit aanbod.

Ontspanningarrangement
Mantelzorgers hebben vaak als vanzelfsprekend de zorg voor een chronisch zieke partner, dementerende ouder, gehandicapt kind of hulpbehoevende vriend op zich genomen. Deze dagelijkse zorg kan een veeleisende taak zijn. Zij kunnen zo bezig zijn met zorgen voor een ander dat ontspanning erbij in schiet. Terwijl het juist voor mantelzorgers zo belangrijk is om even op adem te komen en nieuwe energie op te doen.
De mantelzorg steunpunten bieden daar gelegenheid voor. Samen met andere mantelzorgers kunnen zij er een paar dagen tussenuit. Even niet zorgen maar heerlijk verwend worden in een hotel. Door met elkaar activiteiten te ondernemen, door samen te lachen en soms te huilen ontstaat in korte tijd een sterk gevoel van saamhorigheid. Dat biedt steun en kracht om ook na deze dagen de zorg vol te kunnen houden. Dit jaar is er één arrangement gepland; 7-9 oktober in Conferentiehotel Kapellerput In Heeze (Noord-Brabant)

Vervangende zorg
Natuurlijk moet er goede vervangende zorg zijn voor degene die thuis achterblijft. De steunpunten mantelzorg kunnen hulp bieden bij het regelen van vervangende zorg.

Informatie
Voor uitgebreidere informatie en opgave kunt u contact opnemen met het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente mevr. J. Schrijver, tel. 0113-395340.