Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 18 augustus

Noord-Holland Noord, 18-08-2011 o 15.30 uur

Politie breidt onderzoeksteam naar voorwerpen op A7 uit

Wieringerwerf, woensdag 17 augustus

Vanaf begin dit jaar worden er regelmatig voorwerpen op de A7 geplaatst op het gedeelte tussen Den Oever en Abbekerk. In totaal vond dit tien keer plaats in beide rijrichtingen. Tot nu toe is de schade gelukkig alleen materieel. Dit had echter ook anders af kunnen lopen. De politie neemt de zaak dan ook zeer hoog op. Zij gaat er vanuit dat de voorwerpen met opzet op de weg worden geplaatst. Degene die hiervoor verantwoordelijk is maakt zich schuldig aan poging moord of poging tot doodslag. Hierop staan zeer hoge straffen. De politie heeft, in samenwerking met het KLPD, het rechercheteam dat de zaak onderzoekt uitgebreid.

De eerste keer dat er een voorwerp op het traject tussen Abbekerk en Den Oever werd geplaatst was op donderdag 3 februari. Sinds die tijd zijn er onder andere fietsen, een plastic koe, een televisie en een stoel op de A7 aangetroffen. De politie roept bestuurders op voorzichtig te zijn op dit traject van de A7 in beide rijrichtingen,

Heeft u de afgelopen maanden iets verdachts gezien op of langs het traject Den Oever/Abbekerk van de A7? Neemt u dan contact op met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Pincode afgeven onder bedreiging

Bergen, donderdag 18 augustus

Een 17-jarige jongen uit Warmenhuizen werd donderdagochtend rond 00.15 uur beroofd van zijn geld. De jongen fietste over de Landweg toen er een auto voor hem stopte. Er stapte een man uit die de jongen van zijn fiets trok. Hij moest onder bedreiging van een mes plaatsnemen in de auto. Het slachtoffer moest zijn portemonnee en geld afgeven en zijn belager en de bestuurder de weg wijzen naar het centrum van Bergen. Er werd gestopt bij een bank waar een van de mannen uitstapte nadat de jongen zijn pincode had afgegeven. Nadat er was gepind stapte de man weer in en reden de daders in de richting van Alkmaar. De jongen werd bij een bushalte de auto uitgezet. Hier reed de auto met de daders weg.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Landweg of in het centrum van Bergen iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Heiloo via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vrouw rijdt onder bedreiging naar Zaandam

Hoorn/Zaandam, donderdag 18 augustus

Een 45-jarige vrouw kreeg donderdagochtend de schrik van haar leven toen er rond 04.00 uur op het Centraal Station in Hoorn een man in haar auto stapte. De man nam achterin de auto plaats en bedreigde de vrouw met een vuurwapen. Zij moest van hem naar station Kersenboogerd rijden. Hier aangekomen gaf hij vervolgens aan naar Zaandam te willen. De vrouw vroeg waar hij heen wilde in Zaandam, maar dit wist hij zelf niet. In Zaandam stapte hij rond 04.30 uur uit bij het Centraal Station en nam de telefoon van de vrouw mee.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Centraal Station in Hoorn of Zaandam iets verdachts gezien tussen 04.00 en 04.30 uur donderdagochtend? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Taxichauffeur meldt zich

Lutjebroek, donderdag 18 augustus

De taxichauffeur die de taxi bestuurde waaruit een 18-jarige jongen viel, heeft zich woensdagavond rond 18.00 uur gemeld op het politiebureau in Alkmaar. Bij het ongeval op donderdag 11 augustus jl. kwam de 18-jarige jongen, afkomstig uit Grootebroek, om het leven.

De jongen had samen met vrienden vanaf de kermis in Hoorn een taxi genomen en viel toen hij rond 03.45 uur op de Azalealaan uit de taxi wilde stappen. Bij zijn val liep hij hersenletsel op. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De 50-jarige taxichauffeur uit Alkmaar meldde zich woensdagavond op het politiebureau in Alkmaar. Onderzocht wordt of hij betrokken is geweest bij de val van het slachtoffer. Hij werd daarom aangehouden.

Getuigen

De politie deed eerder deze week al een oproep voor getuigen. Zij is met name op zoek naar drie vrouwen die donderdagochtend 11 augustus rond 03.25 uur op het Stationsplein in Hoorn in dezelfde taxi wilden stappen als het slachtoffer en zijn vrienden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Automobilist rijdt over voet

De Koog, woensdag 17 augustus

Een 10-jarig meisje uit Amstelveen raakte woensdagmiddag rond 17.30 uur gewond aan haar voet op de Bosrandweg. Een 57-jarige Duitse automobilist reed achteruit en reed over de voet van het meisje. Zij ging samen met haar opa richting het Gemini ziekenhuis waar fotos van haar voet werden gemaakt.

Twee mannen aangehouden voor stropen

Alkmaar, woensdag 17 augustus

Twee 25-jarige mannen uit Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee werden woensdagavond rond 21.50 uur aangehouden op de Hoeverweg. De politie had een melding gekregen dat er iemand bij de Huisvuilcentrale werd beschoten met een luchtbuks. Er was gezien dat de mannen die dit deden met de auto wegreden. Zij konden worden aangehouden op de Hoeverweg. Achterin de auto werd inderdaad een luchtbuks aangetroffen, maar ook vijf geschoten konijnen. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Het luchtdrukwapen werd in beslag genomen.

Diefstal uit buddyseat

Heerhugowaard, woensdag 17 augustus

Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard werd woensdagavond rond 23.25 uur aangehouden op de Van Lennepstraat. Een 18-jarige jongen uit Koog aan de zaan zag dat de 16-jarige jongen bezig was in de buddyseat van zijn scooter. Toen hij er heen liep zag hij dat het slot was opengebroken. De jongen ging er vandoor. De 18-jarige jongen rende er achteraan en kon de jongen even verderop aanhouden. De 16-jarige jongen werd overgedragen aan de politie.

Aanhouding voor mishandeling

Hoorn, woensdag 17 augustus

Een 46-jarige man uit Hoorn werd woensdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Nieuwendoorngracht. De man kwam ongevraagd via het keukenraam het huis van de buren binnen. Hij was boos over iets wat eerder die avond had gespeeld. In de woning sloeg hij de zoon des huizes. Deze liep hierbij een bloedneus op. De bewoonster belde ondertussen de politie. Deze hield de man aan voor mishandeling.

Vernieling raam

Den Helder, donderdag 18 augustus

Een 60-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdagochtend rond 00.10 uur aangehouden op het Bernhardplein. De politie kreeg een melding van een getuige die glasgerinkel hoorde bij de schouwburg. Zij zag een man bij het keukenraam staan en hoorde glas op de grond vallen. De man werd vervolgens aangesproken door iemand en liep weg. Toen de politie ter plaatse kwam gaf de getuige aan dat de verdachte in de richting van de bibliotheek was gerend. De politie maakte een zoekslag en trof de man aan. Hij werd aangehouden voor vernieling.

Huiselijk geweld

Zwaagdijk, donderdag 18 augustus

Een 39-jarige man uit Zwaagdijk werd donderdagochtend rond 05.45 uur aangehouden in zijn woning. Hij had ruzie gekregen met zijn vrouw en kneep haar keel dicht. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan voor mishandeling. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidsduivels

Anna Paulowna, woensdag 17 augustus

Een 56-jarige motorrijder uit Den oever raakte woensdagavond rond 19.25 uur zijn rijbewijs kwijt. De man reed met 137 km/u op de Van Ewijcksvaart. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De man moest door deze overschrijding met 57 km/u zijn rijbewijs inleveren.

Op deze zelfde weg raakte eerder die avond een 19-jarige automobilist uit Den Helder zijn rijbewijs kwijt. De man reed 142 km/u. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. De man wilde zijn nieuwe banden inrijden.

Slootdorp, woensdag 17 augustus

Een 27-jarige motorrijder uit Slootdorp reed woensdagmiddag rond 16.45 uur met 142 km/u over de Slootweg. Op deze weg geldt een maximum van 80 km/u. De man raakte zijn rijbewijs kwijt.

Een 21-jarige automobilist uit Opperdoes raakte op dezelfde weg rond 16.30 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met zijn auto met 138 km/u over deze weg.

Koperen regenpijpen gestolen

Zwaag, donderdag 18 augustus

Uit een achtertuin van een woning aan de Dorpsstraat werden donderdagochtend tussen 03.50 en 04.30 uur meerdere koperen regenpijpen gestolen. De bewoners zagen twee mannen in de achtertuin lopen en belden de politie. Er werd gezocht in de tuin, maar niets aangetroffen. Er bleken meerdere koperen regenpijpen rondom de woning te zijn gestolen.

Automobilist naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval

De Waal, donderdag 18 augustus

Een 22-jarige automobilist uit Wezep werd overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder na een eenzijdig ongeval op de Nieuwlandersingel rond 08.00 uur. Hij kwam uit de richting van de Waal en raakte door onbekende oorzaak aan de linkerkant in de berm. Hij corrigeerde en kwam hierdoor weer aan de andere kant van de weg terecht en raakte in de bermsloot. Hier schoot hij door de snelheid weer uit en kwam daarna in de berm tot stilstand. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd. De bestuurder moest blazen. Hij bleek gedronken te hebben. De beginnend bestuurder blies 490 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij krijgt een boete van 600 euro en vier maanden rijontzegging. Hij zal verplicht de EMA -cursus moeten volgen. De kosten van deze cursus betalen overtreders zelf.