Politie Zaanstreek-waterland

Man op minibike aangehouden

Edam, 18-08-2011 o De politie hield woensdagmiddag een 22-jarige man uit Edam aan die op een minibike reed bij een skatebaan naast het parkeerterrein van buurtcentrum de Singel in Edam.

De agenten vroegen hem om zijn legitimatie en vertelden hem dat de minibike in beslag zou worden genomen omdat het verboden is om op de openbare weg met dit voertuig te rijden. De bestuurder, onder invloed van alcohol, was het hier blijkbaar niet mee eens. Hij stak een sigaret op en stopte deze in de tank van de minibike. Toen er niets gebeurde, pakte hij zijn aansteker en stak de tank aan die vervolgens in de brand vloog. Een agent hield hem direct aan en boeide hem terwijl de andere agent het vuur uitmaakte. Tijdens zijn transport naar het bureau gedroeg hij zich recalcitrant en beledigde de agenten.

De Edammer wordt verdacht van brandstichting, belediging, omkoping, wederspannigheid en vanwege het rijden op een minibike. De minibike is in beslag genomen. De verdachte heeft vier boetes gekregen voor het rijden zonder rijbewijs, rijden met alcohol op, het niet dragen van een helm en het rijden met een voertuig zonder kenteken. Ook had de verdachte nog een geldbedrag openstaan bij het Centraal Justitieel Incassobureau. De Edammer is in verzekering gesteld.