KNHS

Edward Gal: We hebben nog een jaar om te oefenen 18 augustus 2011
Edward Gal - Sisther de Jeu

ROTTERDAM (KNHS) - Na afloop van zijn teleurstellende optreden in de Grand Prix, het eerste onderdeel van het Europese Kampioenschap voor dressuurruiters, dat tot en met zondag in Rotterdam wordt verreden, reageerde Edward Gal (Harskamp) laconiek op het feit dat hij naar alle waarschijnlijkheid voor het weg te strepen resultaat van de Nederlandse equipe zorg zal dragen. Gal: "We hebben nog een jaar om te oefenen voor Londen".

De proef begon voor Gal en zijn merrie Sisther de Jeu (Gribaldi x Amor) meteen al teleurstellend. De merrie wenste niet stil te staan bij het groeten, waardoor de jury voor dat onderdeel niet meer over had dan het gemiddelde van 3.3 punten. Ook in de eerste passage ging het niet goed en feitelijk werd het een proef waarin steeds weer kleine foutjes zichtbaar waren. Aan de andere kant liet de combinatie ook mooie onderdelen zien en terwijl de jury in de top tien redelijk eensgezind punten geeft, was de variatie in de waardering van Gal door de zeven juryleden enorm. Het Mexicaanse jurylid Marbel Alonso waardeerde de proef van Gal met een vijfde plek, terwijl het Britse jurylid Stephen Clarke de rit van Gal op de 24ste plek thuis vond horen. Uiteindelijk stond Edward na zijn rit op de tiende plaats in het voorlopige klassement met een score van 70.517%.

"Op het voorterrein tijdens het lostijden was Sisther erg ontspannen, maar toen ik de ring binnenreed was er direct sprake van enige spanning. Dat viel mij best iets tegen, want we hadden naar mijn gevoel een continue opgaande lijn te pakken, waarin Sisther steeds stabieler werd in haar optreden. Ik zou best willen weten wat de oorzaak is, want dan zou ik aan de oplossing kunnen werken", aldus Gal, die op de laatste lijn echt even in moeilijkheden kwam, omdat na de passagereprise Sisther de Jeu in de piaffe heel veel spanning opbouwde, waardoor die vrijwel in zijn geheel mislukte. Gal blikte echter direct na zijn proef al weer vooruit. "Volgend jaar hebben we de Olympische Spelen en daar gaan we vanaf nu rustig naar toe werken. We hebben nog een heel jaar!", aldus Gal.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.ecdressage2011.com

Progamma:

donderdag 18 aug: 9.30 - 17.40 - Grand Prix (tevens landenwedstrijd deel 2), aansluitend huldiging
zaterdag 20 aug: 12.30-18.30 Grand Prix Special, aansluitend huldiging zondag 21 aug: 13.00-17.00 Kür, aansluitend huldiging

Foto Edward Gal en Sisther de Jeu door: www.melissen.net