Vestia


18-8-2011

Trouwe huurders in het zonnetje

---

Op woensdag 17 augustus is een groep trouwe huurders uitgenodigd voor een feestelijke lunch bij Vestia Rotterdam Hoogvliet. Rob Maagdenberg, manager Woondiensten, hield een toespraak. Hij benadrukte dat het heel bijzonder is dat deze mensen zo lang huren. Sommigen zelfs 50 jaar. Zij hebben ook de ontwikkelingen bij Vestia meegemaakt en het huurcontract destijds afgesloten bij Patrimonium. Na afloop kreeg iedereen een grote bos rozen en een cadeaubon. Het was een gezellige middag.

De huurders wonen al minstens 40 jaar in dezelfde woning bij Vestia. En dat is een reden om hen eens in het zonnetje te zetten. Deze mensen hebben veel meegemaakt in Hoogvliet. Zij zijn meestal al van jongs af aan in Hoogvliet opgegroeid. En hebben de sloop en opbouw van hun omgeving gezien.

Dit was de eerste groep trouwe huurders die in het zonnetje werd gezet. In de komende weken volgen nog zes bijeenkomsten. De mensen die langer dan 25 jaar in dezelfde woning bij Vestia wonen krijgen later een attentie. Totaal gaat het om meer dan 800 trouwe huurders.


*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.