Politie Gelderland-Zuid

Gevangenhouding voor 2 verdachten in onderzoek autodiefstal

Winssen/Nijmegen, 18-08-2011 o Vorige week zijn de twee verdachten die nog vastzaten in een onderzoek naar autodiefstal en/of heling voorgeleid bij de raadkamer van de rechtbank. Het onderzoek startte na een woninginbraak in Winssen in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 juli. De Districtsrecherche van Tweestromenland is nog volop met het onderzoek bezig.

Bij de woninginbraak in Winssen werd een personenauto gestolen die voorzien was van een track and trace systeem. Mede dankzij dit systeem leidde het onderzoek tot een inval bij een bedrijf in Nijmegen. Daar troffen agenten diverse gedemonteerde autos en een hennepkwekerij. De vier aanwezige personen werden tijdens de politieactie aangehouden.

De raadkamer van de rechtbank heeft onlangs de gevangenhouding van twee van deze verdachten bevolen. Dit is voor de duur van 90 dagen. Het gaat om Nijmegenaren van 45 en 51 jaar oud. Zij waren al in bewaring gesteld, onder meer vanwege recidive op het gebied van diefstal / heling. De beide andere aangehouden verdachten werden eerder al na verhoor in vrijheid gesteld. Zij legden verklaringen af over hun aandeel in de zaak.

Onderzoek gaat door
De recherche blijft voorlopig aan dit onderzoek werken. Talloze goederen die in de diverse loodsen bij het bedrijf in beslag zijn genomen, worden uitvoerig onderzocht. Daarbij wordt gekeken of er spullen zijn die naar eventuele andere autodiefstallen of woninginbraken herleid kunnen worden. Dit neemt de nodige tijd in beslag. Ook sluit de politie niet uit dat er nog aanhoudingen volgen. (08)

Laatst gewijzigd 18-08-2011 16:53 | © Regio Gelderland-Zuid |